Ardahan MHP İl Başkanı Levent Pehlivan, Ak Parti Milletvekili Orhan Atalay’ın dershanelerle ilgili ‘KCK’ benzetmesine sert tepki göstererek, "Ülkemizi yıllardır yurt içinde ve yurt dışında gururla temsil eden bu insanları, ülkemizin birliğine ve beraberliğine düşmanlarla aynı kefeye koyamazsınız." dedi. 

Dershanelerin kapatılmasına yönelik tepkiler devam ediyor. Ardahan MHP İl Başkanı Levent Pehlivan, Ak Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay'ın yaptığı açıklamada dershaneleri KCK yapılanmasına benzetmesine tepki gösterdi. Pehlivan, açıklamasında, "Bugün Türk okulları bayrağımızı gittiği her yerde gururla dalgalandırıyor. İstiklal Marşımızı gittiği her ülkede okutuyor. Bazen bir zenci, bazen bir çekik gözlü bir çocuğumuz bayrağımızın altında İstiklal Marşımızı neşeyle okuyor. Yurt dışına giden ilk gönüllü kardeşlerimiz; içlerinde vatan sevgisi, kalplerinde iman, önlerinde Peygamberimiz (sas), niyetlerinde ise ‘selam’ olmuştur. Bugün bu karalama kampanyası devam edebilir, ancak başkalarının cennetini kurtarmayla meşgul bu insanlara atılan iftiralar bizi çok üzmüştür. Biz bu insanlara krallık dahi versek onlar yine hizmet diyecekler ve gideceklerdir. Dertleri Allah olan bu insanlara yapılan benzetmeleri kabul etmiyoruz." diye konuştu. 

"ATALAY, ALLAH'IN İLK EMRİNİ Mİ UNUTTU?"

Milletvekili Atalay'ın açıklamasını çok yadırgayan Pehlivan, bunu, bir ilahiyatçıya yakışmayacak sözler olarak değerlendirdi. Pehlivan, şöyle konuştu: "Atalay, bir ilahiyatçı olmasına rağmen İslam'ın ilk emrini hatırlamıyor ve halen daha insanlar eğitimsiz kalsın, cahillik artsın, bilinçsizlik had safhaya çıksın diye mi uğraşıyor? İnsanları eğitimsiz bırakarak yönetmek kolay olduğu için de dershaneleri kapatıyorlar. Bugün ülkemizde üniversite giriş sınavlarında hala binlerce sıfır çeken gencimiz olduğunu unutuyorlar. Liseden mezun olup da hala okuma yazma bilmeyen insanlarımız var. Hal böyle iken dershaneler mi kapatılsın yoksa MEB okulları mı? Milletimizin kaderiyle lütfen kimse oynamasın. Hakiki bir Müslümanın tarifi pozitif bilimlerle dini ilimleri hakkıyla bilen ve insanlık için kullanandır. Bugün Türk okulları, dershaneler, milletimizin himmetiyle yapılmıştır. Büyük Türk milletinin gönlünden kopan ile yapılmıştır. Dershanelerimiz, etüt merkezlerimiz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da devletin yapamadığını yapmış, PKK ile mücadele etmiştir. Gençlerimize gelecek ümidi aşılamıştır. Yarına olan umutlarını yeşertmiştir. Ayrıca, dershanelerde çalışan öğretmenlerimiz pırıl pırıl gençlerdir. O kadar iyi yetiştirilmiş ve saygılı, dürüst insanlardır." 

"HAYIR SÖYLE, ŞER SÖYLEME"

Hizmet Hareketi'ndeki insanları teröristlerle bir tutmanın doğru olmayacağını söyleyen Pehlivan, "PKK, bu milletin düşmanı olur, bu insanlar da olsa olsa bu milletin hizmetkarı olur. Bu topluluk ülkemizin menfaati olmayan bir işe kesinlikle kalkışmaz. Bir konuya dikkat ediyorum da okula giderken devamlı kaçıp sağa sola giden gençler, okuldan sonra dershaneye kendi ayaklarıyla gidiyor. Bu millet Orhan Atalay'ı vekil seçti. Onu seçenler arasında her gruptan insanlar yok muydu? Kalpleri sizin için çarpanları şimdi neden yok sayıyorsunuz. Biz, hayır söyleyen ve Allah adına çalışan insanlarımızı seviyoruz ve takdir ediyoruz. Atalay’ı insafa davet ediyorum. Ardahan'ı temsil eden vekilin, millet adına değil kendi adına konuşması gerekir. Büyük Türk milletinin adını yücelten, onu ilerilere taşımaya çalışan, insanlara çirkin benzetmeler yapılmasını kınıyorum. Şahsım ve Ardahanlı ülkücüler adına konunun takipçisi olacağız.'' şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim