MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan olağanüstü kurultay tartışması geçtiğimiz günlerde mahkemeye taşınmıştı. Muhaliflerin avukatları, "Kurultay Çağrı Heyeti" oluşturularak partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle dava açmış, dava dilekçesinde, delegeler arasından belirlenecek 3 kişinin "Kurultay Çağrı Heyeti"nde görevlendirilmesi talebinde bulunulmuştu. MHP Genel merkezinin kongreyi toplamamak için hukuki çalışmalar başlattığı bilinirken bugün ortaya atılan bir

iddia ortalığı karıştırdı.

MAHKEMEYE BASKI GİRİŞİMİ YAPILDI

Emekli Ceza Hakimi Kerim Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MHP Kurultayı için karar verecek Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimine baskı girişimleri olduğunu iddia etti.

Bazı genel merkez yetkililerinin maheme sonucunu etkiliyebilmek için HSYK'ya gittiğini de iddia eden Yılmaz "HSYK na gidip boyunuzun ölçüsünü aldınız. Zorlamayın yazarım" ifadelerini kullandı.

2007 ve 2011 seçimlerinde MHP Kahramanmaraş Milletvekili adayı olan Kerim Yılmaz, MHP Genel merkezini "Hukuk ve olağan dışı yollarla sonuç alma döneminiz bitti. Komitacılık kolpacılk fayda etmez. Kurultayı toplayın aksi parti için yıkım olur!"sözleriyle uyarırken, emekli hakimin mesajları parti içerisinde şok etkisi yarattı.

İşte Kerim Yılmaz'ın O Tweetleri:

Editör: TE Bilişim