MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

'Herkes patlama noktasında'
 
"Çok önemli bir maçımız var milli takım olarak önümüzde. Böylesine önemli bir süreçte yaşanan olay hepimizi üzdü. Ülke olarak zaten turnuvalara gitme konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Yani bitmiş okeye dönüyoruz derler ya futbolumuz o duruma gelmiş. Maç konuşulacağı zamanda bu olay konuşuluyor. Zaten Türkiye'de böyle gündemlere bayılırız, magazine bayılırız. Ben her ikisini de iyi tanıyorum. 1987 yılında Beşiktaş'a transfer olduğumda Bilal Meşe o dönem Beşiktaş muhabiriydi. Ne bir hakaretini gördüm, ne de bir yalan haberini. Diğer tarafta Arda Turan var, Barcelona'da ülkemizi temsil ediyor. Bakıyoruz hep 11'de mi oynuyor diye. Çok sevdiğimiz bir çocuk ama ülkedeki futbol ortamı bu noktaya gelmiş artık, en ufak bir şeyde patlama oluyor."
 
'Barcelona'dan gönderiyorlar'
 
"8-9 ay Arda içinde tutmuş bunu ve sonrasında gelip uçakta bunu yapıyor. Burada yüzde yüz hatalı. Ben Arda'yı severim ama hatalı. Barcelona'dan da gönderiyorlar, üzerinde büyük yük var ama bu hareketin tartışılacak bir yeri yok. Milli takım kaptanı bunu yapamaz. Ancak Arda'yı kim yönlendiriyorsa artık... Abileri, kardeşleri var. Biraz da gazlıyorlar bunu. Bu olayın üstüne de hata yaptı. Sakinleşip daha sakin bir basın toplantısı yapması lazımdı. Ben ona çok kızgınım. 'Milli takımı bırakıyorum' dedi."
 
'Susmalı, köşesine çekilmeli'
 
"Sadece Arda için söylemiyorum. Bütün 80 milyon millet için söylüyorum. Bırakacak kadar nesin de sen milli takımı bırakacaksın... 'Türkiye Milli Takımı'nı bırakıyorum' demek ne Arda'nın ne benim ne de aklınıza kim gelirse gelsin, kimsenin haddine değildir. Onun yaptığı çok büyük bir hadsizliktir. Bence hayatının hatası da budur. Bu ülkenin milli takımı bu. Biz de oynuyorduk bir dönem, Saffetler, Metin-Ali-Feyyazlar, Rıdvanlar, Tanjular... Biz hepimiz bu ülkenin milli takımına hizmet etmek için oynadık. Bu ülke konuşulurken 'Bırakıyorum' diyenlere ben ağır tepki gösteririm. Arda'yı sevmeme rağmen hata üstüne hata yapıyor. Bir an önce susmalı. Köşesine çekilmeli. Biraz daha sakinleşmeli."
 
'TFF istifa etmeli'
 
"Esas problem TFF... Türk futbıolunun bu iyi günleri. Milli takımda silah çekmeler, tehditler, prim meseleleri. Fatih Terim bu oyuncuları almadıysa geri neden çağırdı. Koskoca Fatih Terim'sin sen. Acil bir şekilde bu federasyon istifa etmeli. O kurulların hepsine futbolun içinden gelenler gelmeli. Yalı çocukları değil, gerçek futbol emekçileri olmalı. Basketbolda nasıl olduysa futbolda da öyle olmalı. Benim aklımdaki sistem bu. Türk futbolu olarak çukurun dibindeyiz. Kim konuşsa işinden gücünden oluyor. Sistem çürümüş. Ben elimden geleni yapacağım ve gidecekler."

Editör: TE Bilişim