Milliyetçi Hareket Partisi'nde istifalar devam ediyor. MHP Niğde'de daha önce milletvekilliği, belediye başkanlığı, meclis üyeliği ve yönetilik yapmış 300 önemli isim bir araya gelerek istifa ettiklerini duyurdu.

Meral Akşener'in kuracağı yeni partiyi destekleyecek olan grup yaptoığı açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi’nde düşüncelerimizi gerçekleştirme imkanı tanımamıştır. Sayın Meral Akşener ve bizlerin Milliyetçi Hareket Partisi’nde vermiş olduğumuz demokratik hak arama mücadelesi Türkiye’nin demokrasi ve adalet arayışına dönüşmüştür" denildi.

İşte istfa açıklaması: 

Değerli basın mensupları, Sayın Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin her kademesinde görev alan değerli partililerimiz, diğer partilerden, Sivil toplum kuruluşlarından basın açıklamamıza katılan ve destek veren kıymetli misafirlerimiz; buraya gelerek bizleri onurlandırdınız şeref verdiniz.

Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan siyasi partilerin temel hedefi savunduğu düşüncelerini iktidar yapmasıdır. Bizler Sayın Meral Akşener’in şahsında Milliyetçi Hareket Partisi’nin içinde demokratik hakkımızı kullanarak kongrenin yapılmasını talep ettik. Bu taleplerin keyfi olarak reddedilmesi ve hukukun hiçe sayılarak çiğnenmesi bizlere Milliyetçi Hareket Partisi’nde düşüncelerimizi gerçekleştirme imkanı tanımamıştır. Sayın Meral Akşener ve bizlerin Milliyetçi Hareket Partisi’nde vermiş olduğumuz demokratik hak arama mücadelesi Türkiye’nin demokrasi ve adalet arayışına dönüşmüştür.

Özellikle referandum sürecinde Sayın Meral Akşener ve bizlerin vermiş olduğu demokrasi mücadelesi milletimiz tarafından takdirle karşılanmıştır. Sayın Meral Akşener ve yol arkadaşlarının haksız bir biçimde Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilmesi sonucunda Türk siyasetine yeni alanlar açmak için yeni bir partinin kurulması zorunlu hale gelmiştir.

Yeni partinin kurulmasını milletimiz arzu etmiş ve partiyi yine milletimiz kurmaktadır. Yeni partimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş felsefesine bağlı olacağına inancımız tamdır. Yeni kurulacak olan partimizin ülkede yeniden mülkün temeli olan adaleti tesis edeceğine, demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla gerçek manada işletileceğine, kurumları ile güçlü bir devletin sınırları içerisinde huzurlu ve mutlu bir milletin yaşatılacağına, buna bağlı olarak bir refah toplumu oluşturulacağına, devlet yönetiminde keyfiliğe son verip, her ferdin devlet imkânlarından eşit faydalanmasının sağlanacağına, yeni partide devlet yönetiminde liyakat, devlete ve millete sadakatin esas alınacağına, Şeffaf, denetlenebilir ve hesap verilebilir bir düzen tesis edileceğine, Milli ve manevi değerlere sahip evrensel normlara uygun bir yönetimin benimseneceğine inanmaktayız.

Kötü yönetimler neticesinde ayrışan ve birbirinden uzaklaşan toplum fertlerinin yeniden ortak paydamız olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti noktasında buluşturmak ana hedefimiz olacaktır. Bugün, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu siyasal, toplumsal ve ekonomik sıkıntıların Türkiye Cumhuriyeti’nin dış dünyada yalnızlaştırılması, milletin temel sorunlarını oluşturmaktadır. Türk siyasi hayatının tek kutupluluktan kurtulması ve normalleşmesi için yeni parti çok önemli katkı sağlayacaktır.

Yeni partimiz milletimizin bütün beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya sahip olacaktır. Bizler Milliyetçi Hareket Partisinde siyaset yapan insanlar olarak sayın Meral Akşener liderliğinde kurulacak olan yeni partiye katılmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ediyoruz. Yeni partinin başarılı olması konusunda Türk Milleti’nin talepleri dikkate alınarak, azimle ve kararlılıkla, inandığımız değerler, fikirler ve düşüncelerin iktidar olması için mücadele edeceğiz. Yüce Türk Milleti’ne ant olsun ki çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda başaracağız, başaracağız başaracağız…

MHP NİĞDE İL VE İLÇE BAŞKANLARI

MHP NİĞDE MİLLETVEKİLLERİ

MHP NİĞDE BELEDİYE BAŞKANLARI

MHP NİĞDE MİLLETVELİ ADAY ADAYLARI

MHP ÜST KURUL DELEGELERİ

MHP KADIN KOLLARI BAŞKANLARI PARTİ YÖNETİCİLERİ - DELEGELER ve PARTİ ÜYELERİ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANLARI ADINA GRUP SÖZCÜSÜ MHP İL YÖNETİCİSİ AV. HAKAN TERECİ

İL BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör ise, açıklama yapanların disiplin kurulu kararı ile ihraç edildiğini, istifalarına dair herhangi bir dilekçe bulunmadığını belirtti. Ali Güngör, "35-40 kişi ile toplanıp açıklama yaptılar. İstifa edenlerin isimlerini versinler bana. Mümin İnan, Hakan Tereci ve Murat Akova disiplin kurulu kararı ile ihraç edildi. Herhangi bir dilekçe yok sadece sansasyon için açıklama yapıyorlar. Bu 300 kişi kim?" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim