MHP Şanlıurfa teşkilatında aralarında il başkanının iki yardımcısının da bulunduğu 15 kişi istifa etti. MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz; teşkilata, camiaya güç katmak ve yeniden yapılanmak için bazı partililerin görevinden istifa ettiğini söyledi. Yerel seçimlerde alınan oyu yeterli bulmadığı için görevi bırakan partililerin MHP' ye desteği sürdüreceğini vurgulayan İbrahim Özyavuz ''15 arkadaşımız, partideki görevlerinden istifa etti. Yardımcılarımdan Halil Çakır ve İbrahim Ünlü de görevlerini bıraktı. Merkez ilçede ve bazı ilçelerde değişiklik yapacağız. Partimizi yeni yapılanmayla daha da güçlendireceğimize inanıyorum" dedi. 

Şanlıurfa MHP' nin Seçim Grafiği

MHP, 30 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa' dan 18.650 oy alarak %2.4 ile seçimi üçüncü sırada bitirdi. Seçimin galibi %61.7 ile AKP' di. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanıyken 30 Mart' ta Şanlıurfa' dan aday gösterilen Osman Baydemir ise %30.5 oy alarak seçimi 2. sırada tamamlamıştı.

İl başkanı İbrahim Özyavuz istifaların her ne kadar yerel seçimden kaynaklandığını söylese de MHP Şanlıurfa' da 29 Mart 2009' dan bu yana oyunu 16.718 arttırdı. Bu oy sayısı %900 oy artışı anlamına geliyor.

Editör: TE Bilişim