Saat 11:00'da  başlayan MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı Olağan Kongresi Üsküdar Gençlik Merkezinde gerçekleştirildi.

Divan'ın Başbuğ Pınarbaşı'nın Recep Tüylüoğlu ve Burak Tok'un oluşturulduğu kongrede iki başkan adayı yarıştı.

Mevcut Başkan Hakan Aslan ve İsfendiyar Ekşi.

Kimsenin kimseyi tanımadığı bir kongre 

Toplam 410 delegenin yazıldığı kongreye 248 delege iştirak etti.

Hakan Aslan 177, İsfendiyar Ekşi ise 71 oy aldı.

Hakan Aslan görevine devam etti.

İsfendiyar Ekşi ise soyala medyadan yaptığı açıklamada "24 saatlik bir çalışma ile çıktığımız Üsküdar ilçe Başkanlığı seçimlerinde arzu ettiğimiz neticeyi alamadık. Kazanan arkadaşları tebrik ederim. Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm Ülküdaşlarıma can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun.TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN" dedi.

Skandallarla dolu kongre

Oylamaya iştirak eden 248 delegenin çok büyük bir kısmının 7-8 aileye mensup olması kongreye gölge düşürürken, bu 7-8 ailenin ortalama altışar kişilik bloklar halinde ve aynı soyadı taşıması gözlerden kaçmadı.

İşin en ilginç yanı ise salonda bulunan bu ailelere ait delegelerin çok büyük bir kısmı Üsküdar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Sözer'i bile tanımadıkları, ve hatta yönetimde kimin olduğunu dahi bilmedikleri ortaya çıktı.

Salonda sık sık gerginlik yaşanırken, herhangi bir yaralanma meydana gelmedi. Gerginliklerden bazılarının bu ailelerin kendi aralarında, birbirlerini tanımadık için çıktığı ise durumun vahametini ortaya çıkarmış oldu.

Öte yandan "özel harekata gireceklere referans olacağız " diyerek bir takım gençlerin salona getirildiği ve bu grubun gerginliklerin temel sebebi olduğu gelen bilgiler arasında.

Kongre salonu gerginlikler sebebi ile iki kere boşaltılması aslında çok sıkıntılı bir süreç yaşandığının bir göstergesi.

Salonda bulunan ve Ülkücü, Milliyetçi ve gerçek MHP'lilerin İsfendiyar Ekşi'oy verdiği, en basit matematik hesabıyla ortaya çıkmış oldu.

Üsküdar'da olup "Üsküdar'ı alan İstanbul'u alır" sözünü bilmeyen yoktur. Bu durumda Üsküdar'da olan olayların bire bir kopyası İstanbul'da, dolayısı ile Türkiye'de olmuş ve İstanbul MHP İlçe kongreleri en demokratik şekilde sona ermiş oldu.

Listelere göz atıldığında Balgat'ın ve her devrin adamlarının üst sıralarda olduğunu ve MHP'nin aslında ne kadar da zor bir sınav verdiğini, önümüzdeki süreçte daha ne anlaşılacaktır.

Editör: TE Bilişim