Mahkeme, “Kurultay Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesine karar verdi. MHP eski Aksaray İl Başkanı Avukat Ayhan Erel, partiyi olağanüstü kurultaya götürecek kayyım heyetinin başkanı oldu. Erel, daha önce zaten kongre çağrısı yaptığı için görevden alınmıştı. Mahkeme heyete ayrıca Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve MHP Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç’i atadı. Ayhan Erel söz konusu süreçle ilgili ilk açıklamasını Çağdaş Ses’ten Erman Çimen’e yaptı.

“Verilen karın temyiz yolu açık ama temyiz icrayı durdurmuyor. Gerekçeli karar sanırım Salı veya Çarşamba yazılır. Hukuki süreç devam ediyor..” diyen Ayhan Erel, haberlerde geçen ‘kayyum’ ifadesi yerine hukuksal olarak heyetin ‘Çağrı Heyeti’ olarak anılması gerektiğini söyledi.

Erel “Çağrı Heyetinin amacı olağanüstü kongre için salon, zaman, delegeleri bilgilendirme vs. gibi kongre için gereken iş ve işlemleri yapmaktır. Bundan sonra bizim görevimiz budur” diye konuştu.

MHP’DE ÇAĞRI HEYETİNİ MUHALİFLER ÖNERDİ

MHP’de, partiyi olağanüstü kongreye götürecek olan çağrı heyetinin kimlerden oluşacağına ilişkin öneriyi bizzat MHP’li muhalifler yapmıştı.

MHP’li muhaliflerin avukatları, olağanüstü kongre için açtıkları davada, aynı zamanda bir çağrı heyeti oluşturulmasını istemiş, bu heyette kimlerin yer alabileceği ilişkin önerilerini de Mahkeme’ye sunmuştu. Mahkeme, olağanüstü kongre yapılmasına karar verirken, muhaliflerin önerdiği bu çağrı heyetini de inceleyerek onayladı.

MHP’DE BU NOKTAYA NASIL GELİNDİ? İŞTE KRONOLOJİK YOL HARİTASI

3 Mart 2015: MHP en son olağan kongresi olan 11. Olağan Kongre’yi yaptı.

30 Kasım 2015: 1 Kasım seçimlerinde MHP’den milletvekili adayı gösterilmeyen Meral Akşener, olağanüstü kongre çağrısı yaptı. Akşener’in dışında Sinan Ogan ve Koray Aydın da olağanüstü kongre çağrısı yaparak, imza toplamaya başladılar. Muhalifler, baştan ayrı ayrı imza toplarken, ardından imzaları birleştirme kararı aldı.

10 Ocak 2016: Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin kongresinin 18 Mart 2018′de yapılacağını söyledi.

15 Ocak 2016: Muhalif kesimin başkan adaylarının topladığı, 547 delegenin kongre çağrısına ilişkin imza MHP Genel Merkezi’ne teslim edildi.

5 Şubat 2016: Muhaliflerin avukatları “Kongre Çağrı Heyeti” oluşturularak, partinin olağanüstü kongreye götürülmesi talebiyle Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açtı.

12 Şubat 2016: Davanın hazırlık tutanağı Genel Merkeze ulaştı.

17 Şubat 2016: Parti yönetimi imzalarla ilgili açılan davada karar vermek için Ankara 2. Sulh ceza mahkemesinden süre istedi.

24 Şubat 2016: Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da istifa etti. Özdağ da Genel Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Editör: TE Bilişim