MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, partisinin Karabük'te düzenlenen 12. Olağan Kongresine katıldı. Karabük Belediyesi'ne ait konferans salonunda düzenlenen kongreye katılan Demirel, 2019 yılındaki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Biz yüzde 10 barajının en büyük mağdurlarındandık" diyen Demirel, "Yüzde 10 barajının getirdiği handikapları geçebilmek için Türkiye, yeniden ittifaklar sürecine girme mecburiyetinde" ifadelerini kullandı.

Demirel'in açıklamaları şöyle:

"BÖYLE BİR İTTİFAK GEREĞİ VAR"

"Bu, Türkiye'de bir ittifaklar sürecini açacaktır. Doğrudur ve genel başkanımız bir öneride bulundu, 'Cumhur ittifakını. Bazıları, bunu farklı algıladılar. Oysa biz, yüzde 10 barajının en büyük mağdurlarındandık. 1991 yılında Refah Partisi ve Islahatçı Demokrasi Partisi'yle neden ittifak yaptığımızı herkes hatırlıyor herhalde. Yüzde 10 barajının getirdiği handikapları geçebilmek için ve Türkiye, yeniden ittifaklar sürecine girme mecburiyetinde. Cumhurbaşkanlığı üzerinde temsilde istikrarı sağlamak adına yüzde 50'den fazla oy alabilmek için böyle bir ittifak gereği var. İşte bu ittifak için bizim içinde olabileceğimiz bir ittifak olursa bunun adının 'cumhur ittifakı' olmasını söylüyor genel başkanımız."

Editör: TE Bilişim