MHP'den teşkilatlara çok sert genelge! TÜRKİYE SOKAKTA BULUNMAMIŞ, SOKAĞA DA TESLİM EDİLMEYECEKTİR

Teşkilatların canla, başla ve hevesle çalışmalarını yoğunlaştırmaları vazgeçilmez bir önemde olduğunu vurgulayan Bahçeli şunları dedi: "Ülkemizin içine düşürüldüğü buhranlı hal göz önüne alındığında, gelecek yıl yapılacak "Onbirinci Olağan Büyük Kurultayımız" daha da bir değer kazanmıştır. Bu çerçevede, Büyük Kurultayımıza adım adım götürecek olan belde, ilçe ve il teşkilatlarımızın kongreleri 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacaktır.

45 yıllık tecrübenin öncülüğünde, millet ve ülke sevdasıyla mücadelesini hevesle sürdüren Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidar olma, Türkiye'yi refaha, dirliğe ve istikrara kavuşturma vakti tam olarak gelmiştir. Bu milli ve tarihi görev kongrelerimizden süzülen demokratik ve Milliyetçi-Ülkücü iradenin üzerine olacaktır.

Önümüzde çok sıkıntılı ve karmaşık hadiselerin varlığı dikkate alındığında; tüm teşkilat yöneticilerimiz aşağıda maddeler halinde belirtilen hususlara uyacaklar, bunlara göre hareket edeceklerdir: Yukarıda belirtildiği üzere belde, ilçe ve il kongrelerimiz 17 Kasım 2014 tarihinde başlayacak, Aralık ve Ocak aylarında sürecek, en geç 26 Şubat 2014 tarihinde tamamlanacaktır. Tüm teşkilatlarımız, bu tarihler arasında kalmak kaydıyla kongrelerini icra edecekler, sürekli Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'yla diyalog halinde olacaklardır. Lazım gelen tüm hazırlık ve çalışmalar şimdiden başlatılacaktır. Kongre takvimi içerisinde, demokratik olgunluk ve sağduyuyla "Onbirinci Büyük Kurultayımız"a giden süreç sabır ve dikkatle aşılacaktır. Kongrelerin demokrasi şöleni havasında geçmesi, herhangi bir anlaşmazlığa, hizibe, kırgınlığa ve dargınlığa meydan vermemesi sağlanacaktır. Her kongre bir yenilenmedir. Her kongre bir demokrasi mücadelesidir. Bu amaçla, demokratik yarış içine girecek değerli arkadaşlarımın söz, tutum ve açıklamalarında nezaket, zarafet ve muhabbetle muameleleri gerekmektedir.

Unutulmasın ki, kongre salonlarından kardeşçe çıkmak, hep birlikte partimizin başarısı için çırpınmak dava adamlığının ön şartıdır. Bu itibarla kongrelerimiz huzur, emniyet ve olgunlukla yapılacak, hiçbir olumsuzluğa pirim ve izin verilmeyecektir. - Türkiye üzerinde oyun oynayan iç ve dış menfaat gruplarının, istikrarsızlık ateşini körüklemek için kıvranan art niyetli meşum çevrelerin Milliyetçi Hareket Partisi'nin artan oy, itibar ve prestijinden rahatsız oldukları şüphesizdir.

Partimizi sonu meçhul olayların içine çekmek isteyenler boş durmayacak, karanlık kampanyalarına ara vermeyeceklerdir. Sebebi ne olursa olsun, her türlü kavga, kargaşa ve çatışmadan uzak durulacak, partimizi sokakların çıkmazına çağıran, husumetin tarafı yapmaya çalışan açık veya örtülü operasyonlara kulak asılmayacaktır. Türkiye sokakta bulunmamış, sokağa da teslim edilmeyecektir. - Kongrelerimizde gerçek manada kaybeden bulunmayacaktır. Kazanan ise yalnızca Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır.

Kongrelerin demokratik ikliminde öne çıkan değerli dava arkadaşlarım, kazanan yada kaybeden tasnifine tevessül etmeden herkesi mutlaka kucaklayacak ve hep birlikte Milliyetçi Hareket Partisi'nin başarısı için gayret göstereceklerdir. Teşkilatta birlik, sahada birlik, söylemde birlik ve ülküde birlik için herkes üzerine düşen vazifeyi azami derecede yerine getirecektir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin yönetiminde söz ve pay sahibi olmayı düşünen her dava arkadaşım nefsini yenmeli, bireysel gündemini kenara itmeli, milli ve tarihi bir şuurla hareket etmeye özen göstermelidir. Bu amaçla, kongre bahanesiyle içimize sızıp taşkınlık yapmak, dedikodu yaymak, fitne çıkarmak için el ovuşturanlara asla fırsat verilmeyecektir. - Milliyetçi Hareket Partisi yetkili kurulları tarafından yapılan resmi açıklama ve beyanatlar dışında hiçbir görüş ve değerlendirmeye itibar edilmeyecektir.

AKP ve yandaş medyasının algı operasyonlarına karşı teyakkuzda olunacaktır. Özellikle sosyal medyadaki tuzaklara, akıl çelen bilgi ve haberlere kesinlikle ilgi ve alaka gösterilmeyecektir.

- Genel Merkezin belirlediği işaret, slogan, afiş, poster, rozet, marş, sembol ve kavramlar dışında hiçbir materyal parti çalışmalarında kullanılmayacaktır.

- Genel Başkan ve Başkanlık Divanı üyeleri tarafından yapılan yazılı basın açıklamaları, TBMM Grup konuşmaları, genelgeler, diğer konuşma ve beyanatlar titizlikle takip edilecek ve siyasi yorumlar bunlarla sınırlı kalacaktır.

- Milletimizin gönlünde yükselen partimizi gözden düşürmeye, milliyetçilere yönelik korku ve kaygı uyandırmaya dönük girişimler ve kışkırtmalara karşı partimizin vakur çizgisi korunacaktır.

- Oluşacak muhtemel gerilimler ile partililerimize yönelik faaliyetler sürekli kontrol edilecek ve değerlendirmeler vakit kaybetmeksizin Genel Merkeze ulaştırılacaktır. " "PROVOKASYONA YELTENEN KİM OLURSA OLSUN GECİKMEKSİZİN ADLİ MAKAMLARA BİLDİRİLECEKTİR." Bahçeli, bu konudaki takip ve kontrolün, "Genel Sekreterlikle" beraber "Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı" tarafından yapılacağı uyarısında bulunarak şunları kaydetti: "Ayrıca huzursuzluk çıkarmaya çalışan, karışıklıktan medet uman, provokasyona yeltenen kim olursa olsun gecikmeksizin adli makamlara bildirilecektir.

Milliyetçi Hareket Partisi, hiçbir dayatma, tuzak ve senaryoya aldırmadan yalnızca büyük Türk milletinin yükselişi yolunda yürüyecektir. 45 yıllık bir mücadelenin yanlış hesaplar ve davranışlarla zarar görmemesini sağlamak hepimize düşen bir görev ve davamızın vazgeçilmez sorumluluğudur. Partimiz tamamen meşru zeminde demokrasinin sunduğu imkanları sonuna kadar kullanarak ülkemizin meselelerini aşmak ve kamuoyunu uyandırmak konusunda kararlıdır.

Milliyetçi Hareket'in aziz mensupları, millet vicdanında bir çığ gibi büyüyen milli uyanış önünde hiç bir engelin durmasına izin vermeyeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm teşkilat mensuplarımıza yapacakları çalışmalarda, seve seve talip oldukları zorlu mücadelede üstün başarılar diliyorum. Kongrelerimizin; aziz milletimiz, ülkemiz, demokrasimiz ve tüm dava arkadaşlarımız için mübarek bir başlangıca kapı aralamasını yürekten temenni ediyorum."

Editör: TE Bilişim