Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın 14 Aralık 2013 – Cumartesi günü (Bugün) "Yeniçağ Gazetesinde yer alan bir haber" hakkında açıklama yaptı.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır milletvekili Sinan Ogan'ın Aliyev hakkındaki söylediklerinin kendi şahsi görüşü olduğunu ve MHP'nin Azerbaycan'ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi olmadığını belirtti.
Yalçın'ın açıklaması şu şekilde:

Bugün Yeniçağ gazetesinde yer alan bir haberde, eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in ölümünün 10. yıldönümünde anıldığına dair bir haber yayınlanmıştır. Haberde, MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan tarafından Haydar Aliyev’in Türk dünyasını birleştirmek amacıyla çalışmalar yaptığına, zor bir dönemde ülkesini düzlüğe çıkardığına, yerini oğluna bıraktığına ve onun bu yol haritasını izlemeye çalışıldığına dair yapılan açıklamalar da yer almıştır.
Söz konusu açıklamada, Azerbaycan’ın bölgesinde ve dünyada yükselişinde önemli katkıları bulunan eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’in isminin anılmaması, yanlış anlamalara yol açabilecek bir durumdur.

MHP’nin Türk dünyasının meselelerine bakışı öteden beri bellidir. Türk dünyasında Azerbaycan’ın yeri ve önemi de açıktır. Bu çerçevede Azerbaycan’ın yakın tarihinde en önemli ve başat mevkiin, merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’e ait olduğu unutulamaz. Çünkü Elçibey, son nefesine kadar Türklük davasının neferi olarak çalışmış ve Azerbaycan’ın bağımsız bir ülke olarak devletler ailesinde yer edinmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Ebulfez Elçibey, yalnız Azerbaycan halkının değil, bütün Türk dünyasının gurur ve iftiharla hatırladığı, hiçbir zaman da unutmayacağı bir liderdir.
Iğdır Milletvekilimiz Sayın Sinan Oğan’ın sözleri, kendi şahsi görüşlerini yansıtmaktadır; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Azerbaycan’ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi yoktur.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim