Geçtiğimiz Ocak ayının 15'inde Genel Başkan adayları Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan olağanüstü kongre talebiyle üst kurul delegelerinden topladıkları 547 imzayı MHP Genel Merkezine teslim etti.

Genel Merkezin kongre talebine kulak tıkaması ve muhalefete mahkeme yolunu işaret etmesi üzerine partiye yapılan başvudan 15 gün sonra da adayların girişimiyle MHP'de hukuki süreç başladı.

1240 üst kurul delegesi bulunan MHP'de 547 delegenin tüzük kurultayının toplanması yönünde imza vermesi partide değişimin ayak sesleri olarak görülürken, parti içinde artan huzursuzluğun yeni isimlerin muhalefet safına geçmesine sebep olduğu ifade ediliyor.

Türkiye'nin değişik yerlerinde il teşkilatlarının destekledikleri adaylar lehine yaptığı açıklamalara hergün bir yenisi eklenirken, imza sürcine en büyük desteği veren bölgelerden olan Trakya'da da değişimin ayak sesleri duyuluyor.

37 üst kurul delegesi bulunan Trakya bölgesinde 31 delegenin olağanüstü kurultay için imza verdiği ifade edilirken bölge illerinden Kırklareli İl Başkanı Kürşad Yamaner yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada hem neden kurultay istedikleri hem de hangi adayı destekledikleri sorularına yanıt verdi.

MİLLET "MERAL AKŞENER" DİYOR

Yamaner Kırklareli Güncel Gazetesine yaptığı açıklamada MHP 1 Kasım seçimleri ile birlikte farklı bir sürece girildiğini belirterek, "Biz de Kırklareli olarak ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz, belediye meclisi üyelerimiz ile yaptığımız toplantı neticesinde ortak bir karar ile MHP'de olağanüstü kurultay yapılması gerektiği kararına vardık." ifadelerini kullandı.

7 üst kurul delegesi ile birlikte imzalarını Meral Akşener'e teslim ettiklerini söyleyen Yamaner sözlerini şöyle sürdürdü;

Biz teşkilat olarak Meral Akşener diyoruz. Siyaset insanla yapılır. Şehrimizde kimleri ziyaret etsek hemen hemen %99'undan aynı isim geldiği için Meral Akşener dedik. Kongre sürecinin Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in dediği gibi Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir düsturundan yola çıkarak davamıza teşkilatımıza zarar vermeden hakkıyla, hukukuyla tamamlanmasını diliyorum.

Editör: TE Bilişim