Av. Kürşat Ergün, mahkeme kararı sonrası MHP'de takvimin nasıl işleyeceğini anlattı. Herkesin merak ettiği genel merkezin temyize gitmesi durumunda sürecin durdurulup, durdurulamayacağı yönündeki sorulara açıklık getiri. 

İşte Av. Kürşat Ergün'ün açıklamaları:

Yaklaşık 2 buçuk aydır süren yargı süreci onun öncesinde yaklaşık 3 aydır süren olağanüstü kongre taleplerine ilişkin hukuki durum bugün itibariyle sonuçlanmıştır. Burada bizim dava dilekçemizde beyan etmiş olduğumuz hususların tamamı mahkeme tarafından, Sayın hâkim tarafından kabul edilmiştir. MHP’nin olağanüstü genel kurulunun toplanması için bizim yine dilekçemizde beyan etmiş olduğumuz 3 çağrı heyeti üyesi görevlendirilmiştir. Bu noktadan sonra bizler gerekçeli kararı alır almaz MHP olağanüstü kongresini toplanması için gerekli süreci başlatacağız. Bu noktadan sonra olağanüstü kongre yapabilmek adına tüm iş ve işlemleri yürütmek için yürütme yetkisi çağrı heyetine verilmiştir. Ancak şöyle bir durum yanlış anlaşılmasın olağanüstü kongre sürecinin yürütülmesine ilişkindir. Bunun dışında MHP genel merkezi görevlidir. Ancak olağanüstü kongreye ilişkin herhangi bir işlem tesis etme hakkı, yetkisi tamamen ortadan kalkmıştır. Bizim arkadaşlarımız çağrı heyeti olarak bildirdiğimiz isimler bu süreci yönlendireceklerdir. Alınan bu kararın başta ülkücü hareket olmak üzere Türk milletine ve Türk dünyasına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

-Takvim nasıl işleyecek

Genel Merkez Yargıtay yoluna gidebilir. Bu açıdan kanuni bir durum söz konusudur. Ancak genel merkezin Yargıtay aşamasına gidecek olması bizim işlem niteliğimizi ortadan kaldırmaz. Biz gerekçeli kararı alır almaz, zannediyorum bugün ya da pazartesi günü alacağız. Alır almaz doğrudan doğruya bu kongre sürecini başlatıyoruz. Normal şartlar altında bakıldığı zaman bu süreç başladıktan itibaren bir, bir buçuk ay itibariyle sonuçlanması beklenen bir süreçtir. Çağrı heyetindeki isimlere gelince zaten bu isimleri dava açtığımız gün sayın mahkemeye beyan etmiştik. Burada yer alan isimler de görevlendirilmiştir. Mehmet Bilgiç, Ali Sağır, Ayhan Erel isimleri görevlendirilmiştir. Bu görevlendirilen isimler partimizin üst kurul delegeleridir. Yani dışarıdan üçüncü bir kişilere dair böyle bir görevlendirme durumu söz konusu değildir. İsimler üst kurul delegesidir. Öz be öz ülkücü hareketin evlatlarıdır. Bu noktadan sonra herkes müsterih olsun artık süreç emin ellerde doğru bir şekilde ilerleyecektir.

-Kongre Mayıs ortasında mı olacak?

Bizim takvimimize göre bir veya bir buçuk ay içerisinde kongreyi gerçekleştireceğiz.

-Süreç durdurulabilir mi?

Böyle bir karar yok bugün itibariyle de mahkeme net bir şekilde kararını verdi. Bugün itibariyle bunu durdurmaya yönelik bir karar görmüyoruz. Bir ay, bir buçuk ay içerisinde böyle bir karar söz konusu olmayacaksa eğer biz kongremizi gerçekleştireceğiz.

-Tek yumruk olarak kongreye gideceğiz

Burada taraf yok. Burada tek taraf var. Bu taraf da ülkücü hareketin bizzat kendisidir. Her yerde şu anda hangi noktada olursa olsun ülküdaşlık hukuku çerçevesinde biz beraberiz. Hep birlikte tek yumruk olarak kongre sürecine gideceğiz.

"Milletimize Hayırlı Olsun"

Av. Dilşat Erdil mahkeme kararı sonrası, " Bugün verilen mahkeme kararı ile bir adım daha ileri atılmıştır. Şu an olağanüstü kongre süreci devam etmektedir. Bugün mahkeme 548 delege imzasının taleplerini haklı görerek MHP’nin kongre delegelerinin tüzük tadili amacıyla olağanüstü kongreye çağrılmasına ve bu çağrı işleminin de belirlenmiş 3 kişilik üst kurul delegeleri vasıtasıyla yapılmasına karar vermiştir. Gerekçeli karar yazıldıktan sonra çağrı heyetinin gerekli müracaatları yaparak hazirun listesini oluşturup akabinde askı listesini başlatıp bir gün belirleyecektir. Tabi ki bugün neşredilecek bir gazete vasıtasıyla tüm kamuoyuna paylaşılacaktır. Burada bugün çıkmış olan karar öncelikle Türk milletine MHP gönül verenlere, ülkücülerimize tüm milletimize hayırlı ve uğurlu olsun." dedi.

 

Editör: TE Bilişim