Bir süre önce Genel Başkan adaylarından Meral Akşener ile görüşmek için Ankara’ya giden MHP’li heyet disipline sevk edilecek.

MHP Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy biraz önce yaptığı basın toplantısında Akşener’i ziyaret giden Milliyetçi Hareket Partisi’nin Zonguldak Belediye Başkan adayı olan Gürkan Gülay ve beraberindeki Erdal Gülay, Ahmet Şehit ve Zonguldak Belediye Meclis üyesi Salih Alemdar’ın akşam yapılacak olan olağan üstü Merkez İlçe Yönetim Kurulu toplantısı ardından disipline sevk edileceğini söyledi. Parti içi huzursuzluk, bölünme ve kışkırtma iddialarıyla disipline sevk edilecek kişilerin yüksek ihtimalle partiden ihraç edileceklerini dile getiren Kıransoy, MHP kararlarının çocuk oyuncağı olmadığını vurgulayarak, “MHP ciddi bir kuruluştur. Burası oyun yeri değildir. Oyun oynak isteyen çocuk parkına gitsin” ifadelerine yer verdi.

“PARTİMİZİN NEFERİYİZ”

MHP’nin tüzüğüne göre hareket ettiklerini, amaçlarının MHP’yi iktidara taşıyacak bir kadro olduğunu söyleyen Gülay, “Disiplin Kurulu’na sevkimizi gerektiren bir neden olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü yaptığımız çalışmanın parti tüzüğümüze aykırı bir durumu yoktur. Biz parti üyelerimizden MHP’yi iktidara taşıyabilmek adına değişim isteyenlerin imzasını alarak 5 üst kurul delegemize sunup değişim için oy kullanmalarını talep edeceğiz. Disiplin Kurulu’ndan olumsuz bir karar çıkması halinde hukuki yollardan haklarımızı arayarak partimizin neferi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.p> 

 

Editör: TE Bilişim