Biz Emine Erdoğan'ı Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde, bir anne ve kadın olarak görüyoruz" dedi.TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmalarını eleştiren Özcan Yeniçeri, Başbakan Erdoğan'ın yaptığı konuşmayı Diyarbakır'da Barzani ile suçüstü yakalanmanın telaşı içinde yaptığını iddia etti. Bölücülüğün AK Parti'nin üzerinde olmadığını, içinde olduğunu söyleyen Yeniçeri, "AK Parti için bölücülük bir yafta değil, kimliktir. Mezhep, etnik, bölge ve cinsiyet ayrımcılığı AK Parti'nin gündelik jargonunun bir parçası haline gelmiştir" diye konuştu.  
Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarıyla ilgili olarak ise "Oyunun ortasında oyunun kuralını değiştiren AK Parti'nin kendisidir" diyen Yeniçeri, AK Parti'yi masadan kalkmak ve kaçmakla suçladı. AK Parti'nin şark kurnazlığı yaparak dış politikadaki hezimetini İran üzerinden zafere çevirmeye çalıştığını iddia eden Yeniçeri, şunları söyledi: 

"Ermenistan ile imzalanan Zürih Protokolü'ne ne oldu? Lula ve Ahmedinejat ile İran'da imzaladığınız nükleer takas anlaşmasının akıbeti nedir? Kıbrıs konusunda kabul ettiğiniz Annan Planı hangi sonucu doğurdu?" 

Başbakan Erdoğan'ın İran ile Batı'nın ilişkilerinin düzelmesinin Türkiye'ye olumlu yansıyacağını düşündüğünü belirten Yeniçeri, "Bu hususta da yanılıyor, İran ile Batı'nın ilişkilerinin düzelmesi Türkiye ile İran arasındaki ekonomik ilişkilerde iyileşmelere neden olabilir. Siyasi ilişkiler konusunda aynı şeyleri söylemek mümkün değildir. Çünkü, İran-Türkiye ilişkileri aynı zamanda İran-Suriye ilişkileridir. Türkiye'nin Suriye ile ilişkileri bu kadar kötüyken İran ile siyasi ilişkilerinin iyi olacağını beklemek, geleceği ve bölgenin gerçeklerini iyi okuyamamak anlamına gelir" şeklinde konuştu.  

"BİR KADINA YAPILAN SAYGISIZLIĞI DOĞRU BULMAK MÜMKÜN DEĞİL" 

Japon Milli Günü resepsiyonunda CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın konuşma yapmasına tepki göstermesiyle ilgili soru üzerine ise Yeniçeri, "Özellikle kadınları siyasetin malzemesi yapmanın yanlış olduğunun altını çizmek gerekir. Ne olursa olsun bir kadına karşı yapılan herhangi bir saygısızlığı doğru bulmak mümkün değildir. Biz Emine Erdoğan'ı Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde bir anne ve kadın olarak görüyoruz. Türkiye'de anne ve kadının içine düştüğü son durumu herkes biliyor. Kadına uygulanan şiddet, ikinci sınıf muamele yapılması durumunu biz hala Türkiye'de aşamadık. Bir anne olan bir kadına davranışlarımızı ayarlarken, üslubumuzu ayarlarken dikkatli, saygılı olmak gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Kamer Genç'in CHP'den ihraç edilmesini istemesiyle ilgili soru üzerine Yeniçeri, "Hüseyin Çelik başka partilerin içişlerine bu tür müdahaleyi kendinde bir görev olarak kabul ediyor. Hüseyin Çelik, Kamer Genç'in annesine küfür eden milletvekilini ihraç etti mi de CHP'den böyle bir şey bekliyor? Belki heyecan anında söylenmiş bir şey olabilir ama biz doğru bulmuyoruz" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim