MHP'li Oktay Vural, mevcut sonuçlarla AKP iktidarları devrinin kapandığını ifade etti.

BBC Türkçe'ye konuşan Vural, "Tek başına iktidar olamayan AKP önümüzdeki dönemde dağılma yaşanacaktır" dedi.

Vural, partisinin koalisyon olasılıklarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya ise "Şu an bunları konuşmak için erken. Genel merkezimiz değerlendirmeyi yapacaktır" dedi. Mevcut tabloda HDP’nin barajı aşmasını da yorumlayan Oktay Vural, "Baştan beri söylüyorum. HDP’nin seçime parti olarak girmesi bir projedir. Bundan sonraki süreçte izleyeceğiz. AKP ve HDP arasındaki gizli koalisyon, açık koalisyona dönüşecek mi göreceğiz" dedi.

MHP'Lİ TANRIKULU: KOALİSYON HESABIMIZ YOK

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, seçim sonuçlarını değerlendirirken, koalisyon hesaplarının olmadığını söyledi. Sonuçları seçim bölgesi İzmir'deki MHP İl Başkanlığı'ndan takip eden Tanrıkulu, “Bize oy veren İzmir ve Türk Milletine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günler farklı bir tablo ortaya çıkartacaktır. Türkiye'de siyaset yeniden şekillenecek. İzmir'de milletvekili sayımızı yüzde yüz arttırdık. Önümüzdeki günlerde bu hedefleri yeniden ele alarak teşkilat olarak hem yerel hem de genel seçimlere daha iyi hazırlanacağız" dedi.

İzmir'den ilk kez milletvekili seçilen Milliyetçi Hareket Partili Aslan Savaşan, parti olarak kentten meclise daha güçlü gittiklerini söyledi. Savaşan, “İzmir halkı bize teveccüh gösterdi. Meclise daha güçlü bir kadroyla gidiyoruz ama bu sonucu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki dönemler daha iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum" açıklamasını yaptı

. İZMİR'DE OYLARI ARTTIRDI

MHP, resmi olmayan sonuçlara göre İzmir'deki milletvekili sayısını artırdı. 2011 genel seçimlerinde kentten milletvekili olarak Ahmet Kenan Tanrıkulu ve Oktay Vural'ı çıkaran parti, 1. bölgede oylarını 10.9'dan 12.9'a, 2. bölgede ise 11.5'ten 14.6'ya çıkardı. İzmir'de MHP'den 1. bölgeden meclise Oktay Vural ve Aslan Savaşan, 2. bölgeden ise Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ahmet Kenan Tanrıkulu ile işadamı Murat Koç girdi. Türkiye genelinde de oylarını artıran partide seçim sonuçlarına rağmen İzmir İl Başkanlığı'nda beklenen heyecan yoktu. Az sayıda partili sessiz bir şekilde sonuçları takip etti.

Editör: TE Bilişim