MHP yerel seçim kampanyası kapsamında sosyal medyaya ağırlık verdi. MHP, bu kapsamda bütün belediye başkan adaylarının bir sosyal medya uzmanı ile çalışmasını kararlaştırdı.
 
Böylece MHP'li belediye başkan adaylarının tüm çalışmaları, toplantıları ve seçim çalışmaları, Twitter, Facebook ve İnstagram gibi sosyal medya ile seçmenlere ulaştırılacak.
 
Adayların tamamının kamuoyuna açıklanmasının ardından il teşkilatlarında görev yapan sosyal medyadan sorumlu bilgi iletişim teknolojileri sorumluları ile adaylarla çalışacak sosyal medya uzmanları, MHP Genel Merkezine çağırılacak. Düzenlenecek eğitim programında, adayların sosyal medya uzmanlarına, partinin seçim kampanyasına ve seçim stratejilerine ilişkin bilgi verilecek, sosyal medyayı nasıl aktif bir şekilde kullanacakları aktarılacak, seçim kampanyası sürecinde sosyal medyada kullanılacak ortak lisan anlatılacak.
 
BAHÇELİ'NİN TWİTTER TAKİPÇİSİ
 
Sosyal medyaya ağırlık veren MHP'de tüm il başkanlıkları da sosyal medyayı yoğun olarak kullanıyor. Bu kapsamda il başkanlıklarının resmi Twitter ve Facebook hesapları da bulunuyor.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin resmi Twitter hesabı "dbdevletbahçeli"yi 724 bin kişi, partinin resmi Twitter hesabı "MHP_bilgi"yi ise 65 bin kişi takip ediyor. Partinin resmi Youtube hesabı "MHP", resmi İnstagram hesabı "milliyetcihareketpartisi" ve resmi linkedin hesabı da "milliyetcihareketpartisi".
 
SOSYAL MEDYA TEK ÇIKIŞ YOLUMUZ
 
Konuya ilişkin AA muhabirine bilgi veren MHP Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Çetin Elmas, sosyal medyanın, basılı geleneksel medyanın önüne geçtiğini belirterek, "Sosyal medya, önümüzdeki yıllarda çok daha önemli olacak. Geleneksel medyada yeterince yer bulamıyoruz ve bize ambargo uyguladıklarını düşünüyoruz. Mitinglerimize yer vermiyorlar. Sosyal medya ise sansürlenmesi imkansız olduğu için tek çıkış yolumuz" dedi.
 
Türkiye'nin çeşitli yerlerinde yaşayan pek çok partilinin de gönüllü olarak sosyal medyada içerik editörlüğü yaptığını ifade eden Elmas, ülkücü tabanın tamamının sosyal medyada aktif olduğunu söyledi. "MHP olarak bu teknolojiye son derece yakınız" diyen Elmas, partinin resmi Facebook sayfasının da günde 850 bin kişi tarafından görüntülendiğini dile getirdi.
 
MHP olarak Twitter'da sıklıkla tabela çalışması yaptıklarını ve tabelalarının çoğunluğunun Türkiye ve dünya gündemine girdiğini anlatan Elmas, parti yöneticileri, milletvekilleri ile il, ilçe ve belde başkanlarına da sosyal medyayı aktif olarak kullanmaları yönünde telkinde bulunduklarını bildirdi.
 
MHP'nin mitinglerinde Twitter'dan çalışma yaptıklarına hastagler oluşturduklarına işaret eden Elmas, "İstanbul'daki mitingimizle ilgili Facebook'tan albüm ve video paylaştık. Videoyu 500 bin kişi izledi, albüme de 470 bin kişi baktı" dedi.


 

Editör: TE Bilişim