~~Adan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, partisinin Bursa mitingine ve İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi olayına değindi.

Bursa'da sadece MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin konuşmadığını, Bursa'da Türk milletinin öfkesinin konuştuğunu öne sürerek, ''İncinen şehitlerin ruhları dile geldi. Bursa'da Milliyetçi Hareket konuştu. Bu ülkeye kafayı takmış olanlar, gaflet ve dalalet uykusunda gittikleri yolun kötü bir yol olduğunun farkında olmayanlar, hatta ihanet içinde olanlar, Bursa mitinginde yükselen sese, orada dile gelen ruha dikkat etmeliler, orada söylenenleri iyi anlamalılar. Milliyetçi Hareketi hafife alanlara, milliyetçi, ülkücü hareketin ağırlığı behemehal gösterilecektir'' diye konuştu.

Türk Devletinin devlet olma vasıflarının bir teröristin iradesine ve inisiyatifine bırakıldığını iddia eden Adan, ''Aynı Sayın Başbakan ve çalışma arkadaşları topyekun Abdullah Öcalan'ın devletin iradesini yerlerde süründüren beyanlarına övgüler düzmüşlerdir'' ifadesini kullandı.

-''İsrail'in özründe tuhaflık var''-

İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinde bir tuhaflık olduğunu iddia eden Adan, ''İsrail devleti gerçek bir özür dileyecekse bunu Türk milletinden dilemeliydi. Üstelik bu özür, yazılı bir metinle açıklanmalıydı'' dedi.

Asıl yapılanı millete anlatmak istediğini dile getiren Adan, şöyle devam etti:

''Sayın Başbakan ve AKP iktidarı Mavi Marmara şehitlerinin davasını açıkça İsrail'e satmıştır. Zira Türkiye'nin kullandığı argümanlar İsrail'i uluslararası hukuk nezdinde aklama amacı taşımaktadır. Çünkü uluslararası hukukta özür dileme kavramı kullanıldığı vakit, özrü dileyen ülkenin o suçu işlediği resmen kabul edilmiş sayılır. Oysa bu durum şimdi AKP hükümeti tarafından, İsrail operasyonda sadece 'hata yapmış' sayılmıştır. AKP hükümetinin İsrail'e verdiği 'adem-i mesuliyet' yani 'sorumlu tutulmama' tavizidir. Bu ülkenin İslamcıları, muhafazakarları; buradan açıkça ifade ediyorum ve herkesin duymasını istiyorum. AKP hükümeti Mavi Marmara gemisi davasını İsrail'e satmıştır. Ne uğruna satmıştır? Niçin böyle bir sahte özür oyununa bilerek, isteyerek, taammüden alet olmuştur? Bunu henüz kimse bilmiyor.''

Editör: TE Bilişim