Selçuk Üniversitesi’nden Prof. Dr. Osman Eravşar, Prof. Dr. Haşim Karpuz ile Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Çal’ın eşbaşkanlığında Türkmenistan’ın Merv kentinde kazı çalışmaları sürerken Türk Tarih Kurumu (TTK) eski başkanı MHPMilletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, kazı çalışmasının yanlış yerde yapıldığını savundu.

HALAÇOĞLU: MEZAR YERİNİ SORAN OLMADI 

Halaçoğlu, “Sultanın mezarını yanlış yerde arıyorlar. Gerçek mezar yerini TTK başkanlığından ayrıldıktan hemen sonra, 2008 yılında tespit etmiştim. O dönem Kültür Bakanlığı Müsteşarı olan İsmet Yılmaz’la bölgeye gitmiştik. Sultan Alparslan’ın mezar yerini yüzde 99 oranında tespit etmiştim. Türkmenistan’la protokol imzalanıp, arkeolojik kazılar yapılacaktı. Ancak imza aşaması uzadı. Ben de siyasete girip MHP’den milletvekili oldum. Sonrasında da beni arayıp, gerçekmezar yerini soran olmadı” dedi.

MEZAR YERİNİ AÇIKLAMAYACAĞIM

"Samimi olsalar beni arayıp davet ederlerdi. Bana gelip ‘Hocam bu konuda yardımcı olun deseler’ bilgileri paylaşırım." diye açıklama yapan Halaçoğlu, asılmezar yerini siyaseten istismar etmemeleri için açıklamayacağım, ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim