Amasya'da belediye başkan adaylarının tanıtım törenine katılan MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, ülkenin bugünkü durumunu 94 yıl önce başlatılan kurtuluş savaşı öncesine benzetti.

Amasya Katyalar düğün salonunda düzenenen il ve ilçe belediye başkan adayları tanıtım törenine katılan Grup Başkanvekili ve Mersin milletvekili Mehmet Şandır, dualarla başlayan programın ardından bir konuşma yaptı. Şandır, 90 yıl öce Atatürk'ün, Amasya Tamimiyle ülkenin bağımszılığının, bütünlüğünün ve egemenliğinin tehlike altında olduğunu söylediğini dile getirerek, "Şimdi bu geldiğimiz noktanın yaptığımız siyasetin anlamını idrak etmek için o günlere geri dönelim. Ne diyor du Atatürk 'Vatanın bütünlüğü milletim egemenliği tehlikedir.' Bugün tehlikede değil mi ? Yıl 1919, bugün 2013. Ne kadar olmuş 94 yıl önce. O gün yurdumuzu haçlılar işgal etmiş. Bugün de devletimiz adeta işgal  altında. Bakın andımızı yasakladılar. Bir AKP yöneticisi 'Türk diye bir şey yok' dedi. Kimliğimizi reddediyorlar. Artık Türk milleti diye bir şey yok. Bayrağımızı ne zaman reddedecekler belli değil. AKP ikitidarını 11 yıllık iktidarının gelinen noktası bundan 94 yıl önceki 1919 da, O Günler devletimiz ve ülkemiz hangi tehdit altındaysa ne yazık ki bugün de aynı tehdit altında.Türküm demiyen bir başbakan tarafından yönetiliyoruz farkındamısınız" dedi. Ak Parti'ye oy vermiş ve verecek olan olan insanlara saygı duyduğunu söyleyen Şandır, konuşmasına şöyle devam etti:

"Verdikleri destekle oluşturduğunuz iktidarın gücü maalesef bizim milletimizin aleyhine çalışmaktadır. Bu coğrafyayı yeniden tanzim etmek iddasında, Türkiye'yi parçalayıp bu coğrafyada bir Kürt devleti kurmak iddiasında olan küserel güçlerin küresel projeleridir. Yani Büyük Ortadoğu projesine eş başkanlık yapmakla övünen bir başbakan tarafından yönetiliyoruz. Bundan 94 yıl önce 1919 da devletimizi yıkan vatanımızı işgal eden küresel güçler bize Sevr'i dayatmışlardı. Bu Sevr anlaşmasını imzalayan o günün başbakanı Damat Feritpaşa, sonra hain olarak Türk tarihine tescil edildi. Sevr anlaşmasını amaçlarından biri bu çoğrafyada bir Ermenistan ve de bir Kürdistan devleti kurmaktı. Ama o gün o devlet kurulmadı. Ama bugün PKK 30 yıl kan akıttı kuramadı. Haçlılar bu cografyayı işgal ettiler bu devleti kuramadılar. Bakın bugün sayın başbakanın himayesinde, korumasında, taşeronluğunda bu çoğrafyada bir kürt devleti kurulmaktadır. Devletler hukukunda bir devletin kurulması için 3 unsur gerekir. Biri millet olma, ikincisi vatan olacak ve de sonra egemenlik olacak. Resmi dili olmayan bayrağı kendi savunması olmayan bir millet ve devlet olmaz. Unutmayın, 12 Ağustos 2005. Sayın Başbakan Diyarbakır meydanında kürt kimliğini tanıyorum dedi. Kürt sorunu benim sorunumdur. Bu sorunu PKK silahla çözemedi ben siyaset üreterek  çözeceğim. Başbakan bu milletin içerisinde bir başka milletin varlığını kabul etti ve ondan sonra Türküm demez oldu."

'İKİNCİ AŞAMA KÜRDİSTAN'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın Kürdistan'ı resmen telefuz ettiğini dile getiren Mehmet Şandır, "Onun Kürdistan demesini de, herkes Türkiye'nin Güney Doğusunda Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın siyasi ismi olarak yani bir vatan olarak yani kürtlerin vatanı olarak algıladılar. Şimdi egemenlik paylaşılacak. Ana dilde savunma dünyanın hiç bir hukuk ülkesinde yoktur. Devletin resmi bir dili vardır. İngilizcedir, Fransızcadır, Almancadır. Yazışmada savunmada dilin tek olması lazım. Egemenliğin gereği budur. Hukukta yargıda dilin tek olması lazım. Ama gözümüzün içine baka baka ana dilde savunmayı bir insan hakkı olarak kanunlaştırdılar. Şimdi ana dilde eğitimi çıkartacaklar. Bunun adı nedir egemenlik paylaşımıdır. Biz Türk milleti olarak egemenliğimizi, bedelini kanla ödeyerek kazandık. Çanakkale'de 250 bin şehidimizi boşuna mı verdik. Şimdi bizi farklılıkların üzerinden kimlikleştirerek egemenlik hakkı verilerek ayrıştırmaya çalışıyorlar. Bunların anlamını görmek için Suriye'ye, Irak' a bakacaksınız. Eğer biz bu etnik temeldeki bu ayrışmayı durduramazsak bizim de geleceğimiz yer birbirimizin gırtlağına sarılmaktır" diye konuştu.

1919 yılındaki İstanbul Hükületinin yerini AKP'nin aldığını dile getiren Mehmet Şandır, "Atatürk' ün 1919 da söylediği gibi 'Vatanın bütünlüğü milletin bağımsızlığı tehlike altındadır.' Bugün de öyle. Bügün de İstanbul hükümetini yerine AKP hükümeti diyebilirsiniz. Sayın başbakan kendi ayağı üzerinde dik duramıyor ve Amerika ne diyorsa onu yapıyor. Ona denildiki biz bu coğrafyada kürt devletini kuramadık git sen siyasetle kur dediler. İşte şimdi yaşadığımız Hadise Sevr'in sürecini yaşamaktır. O gün Sevr'i imzalayan sadrazam bugün nazarımızda haindir. Şayet bu başbakan ve AKP hükümeti bir daha gelirse ikinci bir Sevr önümüze tekrar gelecektir" dedi.

Konuşmasının ardından MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Amasya belediye başkan adayının eski İl başkanı Ahmet Fatih Coşar olduğunu ve 3 aday arasından seçildiğini belirterek herkesin destek olmasını istedi.

Editör: TE Bilişim