MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, "Kendi topraklarımızda Kürdistan tabirini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanması, ilgili devlet bakanının da bunun o anlık spontane bir olay değil, bir plan dahilinde yapıldığını itirafının ardından, halkın iradesine dayalı demokratik herhangi bir ülkede hükümetin çoktan istifa etmesi gerekirdi" dedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye üzerinde hak iddia eden hayali haritaların gözünü diktiği vatan topraklarına bölücülerin ağzıyla, emperyalistlerin isteğiyle Kürdistan adını veren, hem de bunu bilerek, isteyerek, taammüden yapan bir Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin kabul edilemeyeceğini" öne sürdü. 

Şefkat Çetin, "Kendi topraklarımızda Kürdistan tabirini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullanması, ilgili devlet bakanının da bunun o anlık spontane bir olay değil, bir plan dahilinde yapıldığını itirafının ardından, halkın iradesine dayalı demokratik herhangi bir ülkede hükümetin çoktan istifa etmesi gerekirdi" görüşünü savundu.

Bu açıklamaların, devletin hangi yetkili organlarında görüşülerek kararlaştırıldığını soran Çetin, şöyle devam etti:

"Yoksa bugüne kadar pek çok konuda olduğu gibi TBMM'nin yanı sıra devletin ilgili birimleri ve hatta AKP grubu ve Bakanlar Kurulunun önemli bir bölümü devre dışı bırakılarak, küçük grup tarafından bu hayati kararlar gizlice alınıp uygulanmakta mıdır? Anayasamızın, kanunlarımızın suç saydığı bir konuda, kanunlara göre icraat yapmakla, Türk milletine hizmet etmekle sorumlu hükümetin izlediği bu politikanın izahı yoktur. Bugüne kadar ülkemizin bir parçasını başkalarına ait gösteren haritalar ve bu bölgeye Kürdistan ve diğer adları verenler hakkında cumhuriyet savcıları hangi yasal işlemleri başlatmıştır?"

Editör: TE Bilişim