"MHP'YE KARŞI DÜĞMEYE BASILDI"

Devlet Bahçeli hakkında  bazı basın organlarında 2015 genel seçimlerinde 110 milletvekili çıkarmayı hedeflediğine dair haberlerdeki iddialara cevap için yazılı açıklama yapan Semih Yalçın, haberlerde yer alan iddiaların kurgusuna ve birden bire medyaya servis edilme tarzına bakıldığında, MHP’yi kendisine en büyük rakip gören iktidar ve ‘iflah olmaz MHP muhalifleri’ tarafından genel seçimlere yönelik siyaset mühendisliği için düğmeye basıldığının anlaşıldığını belirtti.

"YİNE BİLDİK OYUN SAHNEYE KONMAKTADIR"

Haberlerde yer alan iddiaları asılsız olarak niteleyen MHP’li Yalçın, “Sayın Bahçeli’nin, partisinin il başkanları toplantısında yaptığı belirtilen bir konuşmaya dayandırılmıştır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin, yaptırdığı bir anketi il başkanları toplantısında gündeme getirdiği, 2015 genel seçimleri için başlayan süreçte sıkı bir çalışmayla Türkiye çapında 110 milletvekili çıkarabileceklerini vurguladığı ve teşkilata bu sayıya ulaşmayı hedef gösterdiği iddiaları tamamen uydurmadır. Genel seçim süreci için partiler tarafından henüz kampanya ve propaganda çalışmalarının startı verilmeden bu tür haberlerin kamuoyuna pompalanmasının sebepleri bellidir. Yine bildik oyun sahneye konmaktadır.” dedi.

Yalçın, amacın; seçmen kitlesi üzerinde negatif algı yaratmak, parti tabanını rehavete sevk etmek ve AK Parti iktidarının gerçek alternatifi olan MHP’nin 2015 yılı haziranında yapılacak genel seçimlerde başarılı olmasını engellemek olduğunu kaydetti.

"AZ OLSUN BENİM OLSUN ANLAYIŞLA HAREKET EDİYORLAR"

Bu tür algı operasyonlarını düzenleyenlerin, aynı zamanda Devlet Bahçeli ve MHP yönetimi için öteden beri dilendirilen "Az olsun benim olsun anlayışla hareket ediyorlar." iftirasına yeni dönem için şimdiden zemin hazırlamak derdinde olduğunu belirten Semih Yalçın, "Bilinmelidir ki MHP yönetiminde “Az olsun benim olsun.” anlayışının hâkim olduğunu sananlar veya böyle inanılmasını isteyenler, MHP Liderini ve kadrolarını az tanımaktadır. Köklü bir ideal ve inanç partisi olan MHP’nin hedefi, yaratılmak istenen algının aksine iktidar olmaktır. Hedefimiz 110 milletvekili değil; bütün milletvekilliklerini, bütün Türkiye’nin teveccühünü kazanmaktır. Kendisini Meclis aritmetiğinin dörtte birini kazanmaya odaklayan bir siyasi partinin iktidarı hedeflemesi mümkün olmayacağına göre, ortayla atılan iddiaların temelsizliğine, yalan olduğuna şüphe kalmamaktadır. MHP hakkında spekülasyonlara ve kafa karışıklığına yol açarak AKP iktidarından bıkmış olan Türk seçmenini yönlendirmeyi esas alan bu tür asparagas haberler, iktidara yürüyen partimizin önünü kesmeye yetmeyecektir. Aksine bunlar; 2015 genel seçimler için yapılacak kampanya ve propaganda çalışmalarında partimizin kadrolarını kamçılayacak ve mutlak başarı için teşvik edecektir." ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim