Yalova’daki seçim çalışmalarını tamamlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hava muhalefeti nedeniyle helikopter yerine karayolunu kullanınca Bursa’nın Büyükorhan İlçesi’ndeki programına 2.5 saat gecikmeyle başlayabildi.

Arınç, Büyükorhan’da MHP seçim bürosu önünden geçerken bir grup tarafından protesto edildi. Burada bulunanlar, yuhaladıkları Arınç’a göstericiler elleriyle bozkurt işareti de yaptı. Daha sonra miting yapacağı alana gelen Bülent Arınç, protestoyu eleştirdi. Arınç, “Büyükorhan’da bu kadar güzel oy oranlarını görünce birileri yanlış yaptığını fark etti. Karşıdan geliyorum. Birkaç tane ağızdan kötü kelime işittim. O gafillere buradan bir şey söyleyeyim; O yaptığınız size yakışmıyor. Bu yaptığınız terbiyesizliktir. Böyle bir şeyi Büyükorhanlı yapmaz. Siz yolunuzu şaşırmış adamlarsınız. Haddinizi bilin. Büyükorhan’ın şamarı yüzde 67′den aşağı olmaz. Yolunuzu şimdiden seçin. Kimse bize dil uzatmasın. O diller yanlış şeyler konuşmasın. Biz çok şükür meydanlardan geliyoruz” dedi.

Daha sonra Başbakan Erdoğan’ın Konya ve Kayseri mitinglerine sağlık nedenleriyle katılamadığını belirten Arınç, “Sayın başbakanımızın, bildiğiniz gibi dünkü iki mitingde vücudu sesi bitap haldeydi konuşamamıştı. Bugün de Konya ve Kayseri mitinglerine maalesef gidemedi. Dünkü sesini görünce herkesin gözyaşı döktüğünü ve üzüldüğünü biliyorum. Bugün de gitmeye niyetliydi. Hatta, ‘Ben bugün gidemeyeceğim. Siz gider misiniz?’ diye sormuştu. Tabi sayın başbakanımız oradaki bakan arkadaşlarımızla mitingin yapılmasını istemiş” dedi.

Arınç, daha sonra helikopterle Harmancık İlçesi’ne hareket etti.

Editör: TE Bilişim