MHP Denizli Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, partisinin Denizli il binasında basın toplantısı düzenledi.Toplantıya Ayhan'ın yanı sıra MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek de katıldı.

Toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emin Haluk Ayhan, dershaneler konusunda büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. Hükümetin kendisine destek verenlere sırtını çevirdiğini ifade eden Ayhan, "Aslında olay çözüm süreci denilen ihanet süreci için verilen sözlerin fiilen sonuçlandırılmamasından kaynaklanıyor. Bu hükümet Oslo'da aldığı kararları açıklamalı. Daha önce birlikte oldukları çözüm ortakları ile sorunları daha fazla yaşamaya başladılar.Dershaneler konusunda vatandaşlar bizi arayarak iktidarın kendilerini aldattığı söylüyor. AKP kendi derdine düştü. Birlikte yol aldığı gruplarla kavga etmeye başlamıştır.Yandaşlarını ve yoldaşlarını değiştirmeye çalışıyor. Önce dershane meselesinin arkasında başka olayların olup olmadığını açıklasınlar" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ise CHP Milletvekili Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yönelik tavrına ilişkin bir soruya, "Ev sahibi olan Japonya Büyükelçiliği'dir. Kimi konuşturacağına da ev sahibi karar verir. Birbirimizi daha iyi dinlemenin daha iyi olacağını düşünüyorum" dedi. 
 
Ayhan, AKP iktidarının Meclis'te 330 milletvekili olmasına, yüzde 50 halk desteğini aldığını iddia etmesine rağmen Türkiye'yi iyi idare edemediğini, son dönemde ülkede kaos, kargaşa ve kavganın hakim olduğunu söyledi. AKP iktidarının gündemi muhalefet partileriyle değil, PKK ve sözcüleriyle belirlediğini belirten Ayhan, "AKP'nin ülkede kavga etmediği toplum kesimi kalmadı. Bu yetmiyormuş gibi kendi kendilerine de kavga etmeye başladılar. AKP iktidarı artık paydaşımız dediği gruplardan ayrışmaya başladı. Başkasına kurduğu tuzaklar kendisine işlemeye başladı. Ayar kaçtı, fren tutmamaya başladı" diye konuştu.

MHP heyeti daha sonra Buldan İlçesi'ne giderek seçim çalışmaları yaptı. Demirel, kendisine yoğun ilgi gösteren partili kadınlara MHP rozeti taktı. -

Editör: TE Bilişim