Kayseri Pınarbaşı MHP İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Çevik ile Mustafa Koçer, “Tepkimiz, bozguna rağmen halen o koltuklarda oturma pişkinliği gösteren Genel Merkez ve Genel Başkan’adır” dediler.

 

MHP’de istifa furyası sürüyor!

Son seçimlerde büyük çöküş yaşayan MHP’de yaprak dökümü devam ediyor. Kayseri ve Antalya’dan da Devlet Bahçeli’yetepki istifaları geldi.

1 Kasım seçimlerinden ağır yara alan MHP’de istifaların ardı arkası kesilmiyor. Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Hamit Çevik ile Mustafa Koçer, partideki görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi. Aynı zamanda Belediyesi Meclis Üyesi de olan Hamit Çevik, yaptığı açıklamada uzun yıllardır partinin içinde olduklarını belirterek, davalarından ve ülkücülükten ayrılmadıklarını, sadece parti yönetiminden istifa ettiklerini kaydetti. Çevik, şu ifadelere yer verdi:

“40 yıldır bu teşkilatın içerisindeyim. Burası MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in memleketidir. İstifa sebebimiz, 80 milletvekilini 40’a düşürüp halen o koltuklarda oturma pişkinliğini gösteren Genel Merkez ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin izlemiş olduğu tutum ve politikalardır.” Antalya’nın merkez Aksu İlçe Belediye Meclis Üyesi Mehmet Ali Öztürk de hem görevinden hem de partisi MHP’den istifa etti. Öztürk, partisinin 1 Kasım seçimlerinde başarısız olduğunu gerekçe göstererek, istifa ettiğini açıkladı. Partisinin Aksu’da üçüncü parti durumuna düşmesini eleştiren Mehmet Ali Öztürk, hiçbir zaman ülkücülük kimliğinden taviz vermeyeceğini söyledi. Öztürk, “Bir zamanlar Aksu ‘Bozkurtlar Ovası’ olarak anılırdı. Böyle bir yerde şimdi 3’üncü parti konumuna düşmüşüz. Hakkımda yapılacak olan dedikodunun önüne geçmek için hem partimden hem de meclis üyeliğinden istifa ettim” dedi.

Önceki istifalar

Daha önce Ordu’da MHP Kabadüz İlçe Başkanı Sezai Aktaş ile Ulubey İlçe Başkanı Ali Pirdal yönetimleriyle birlikte görevlerinden istifa etmişti. Aksaray Belediyesi Meclis Üyesi MHP’li Ali Karakuş da, sosyal paylaşım sitesi üzerinden paylaştığı bir mektupla, partisindeki tüm görevlerinden, genel merkezdeki tüm yönetim değişene kadar istifa ettiğini, Belediye Meclis üyeliğine bağımsız olarak devam edeceğini açıklamıştı. MHP’de 1 Kasım’da alınan kötü sonuçların ardından ilk istifa kararı Çanakkale İl Başkanı İsmet Balkan’dan gelmişti. Daha sonra Erzurum Narman İlçe Başkanı Seyfullah Kılıç, Balıkesir Karesi İlçe Başkanı İsmail Yenal, Sakarya Ferizli İlçe Başkanı Zekeriya Karadeniz ve Kahramanmaraş merkez ilçe Dulkadiroğlu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Akif Tolun, MHP’den istifa ettiklerini açıklamıştı.

Editör: TE Bilişim