MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceklerini, genel seçimlerde ortak hareket edeceklerini belirtirken, yerel seçimlerde ittifaka kapıları kapattı. 

Bahçeli yerel seçimlerdeki ittifaka ilişkin "Henüz daha ittifak konusu seçimlerle alakalı olarak. Hayatın bundan sonra her alanında olacaktır anlamı taşımaz." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin "yerel seçimlerde ittifak yok" yorumu AKP-MHP ittifakıyla yerel seçimlere girecek olan belediye başkanlarını kaygılandırdı.

Bahçeli’nin söylemlerinden yola çıkan birçok MHP’li belediye başkanının yeni arayışlar içine girdiği belirtiliyor.

“BU ŞARTLARDA MHP’DEN SEÇİLEMEYİZ”

MHP’li belediye başkanlarının, Bahçeli’nin son açıklamalarından sonra yerel seçimlere tek başlarına girmelerinin sandıkta büyük bir hezimete yol açacağı konusunda hem fikir oldukları konuşuluyor.

Kulislerden aktarılanlara göre MHP’li bir büyükşehir belediye başkanının, “Seçmene ‘Erdoğan’ı destekleyeceğiz’ dersek bizi taşlarlar. Bu şartlarda yerel seçimleri kazanmamız için AKP’nin de ortak adayı olmalıyız, ancak o zaman kazanabiliriz. Ama ittifak sadece Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini kapsarsa MHP’den başkan seçilemeyiz” dediği öğrenildi.

Bahçeli’nin yerel seçimlerde AKP ile ittifak yapacağını düşünerek rahat hareket eden MHP’li birçok belediye başkanının, diğer partilerle kurdukları temasları hızlandırdığı öğrenildi.

Ayrıca yerel seçimlerde ittifak yapılmaması halinde başkanların bir diğer planı partisiz seçimlere katılmak. Bazı başkanların “Gerekirse bağımsız aday olur, şansımızı deneriz” dedikleri de gelen bilgiler arasında.

Editör: TE Bilişim