Mhp İzmir eski Milletvekili Şenol Bal, Akp+Saray+Bahçeli dayatması olan Başkanlık anayasasına sert mesajlar ile sosyal medyada hesabından değindi.

Bal'ın İşte o mesajları:

VAZGEÇİN!..
Biliyoruz ve çok önemsiyoruz ki, bugün ülkemizin ve milletimizin her zaman olduğundan daha fazla milli birlik ve beraberliğine ihtiyacı var. Güvenlik, istihbarat ve ekonomi konularında acilen iyileştirici tedbirlerin sür'atle hayata geçirilmesi gerekiyor.
O yüzden; içinden geçtiğimiz bu karanlık süreci oluşturan, memleketi terör örgütlerinin at koşturduğu bir ülke haline getiren iktidarı, eleştirmemeye gayret ediyoruz...
Ülkenin kurtuluşunun yolu; Millete dayatmaya çalıştığınız, bugün TBMM de görüşülmeye başlanacak, tek adam diktatörlüğünü amaçlayan, milli ve üniter yapımızın içini boşaltan, milleti daha çok kamplara ayıracak, Anayasa değişikliği teklifi olamaz! 
Bunun vebali çok büyük! Vazgeçin!...
Ülkemizin normalleşme sürecinin ilk adımı; Cumhurbaşkanının AKP nin değil, mevcud anayasada tanımlandığı gibi, kendini seçen veye seçmeyen herkesin Cumhurbaşkanı olduğunun idraki ile hareket etmesi ve kendisine anayasada tanınan yetkileri aşmaması ve hukuk devletinin gerektirdiği şartların tesis edilmesidir.

KANDIRMAYIN MİLLETİ!
Mevcut Anayasamızın 6. Maddesinde; “Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir. Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır. Egemenliğin kullanılması hiç bir surette hiç bir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz.Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.” deniliyor! Egemenliği kullanacak yetkili organların Yasama, Yürütme ve Yargı olduğu 7. 8. ve 9. Maddelerde açıklanıyor. 
Getirdiğiniz, Partili Cumhurbaşkanı,Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Türk tipi(!) Başkanlık vs. Adına ne derseniz deyin Anayasa teklifiniz, bu maddeyle taban tabana zıt. 
Siz Egemenliğin kullanımını, Yürütme, Yargı ve Yasama yetkilerini tek bir adamın eline vererek, adım adım rejimi değiştirip, diktatörlüğü anayasal hale getirmeye çalışıyorsunuz! Türk Milletinin kaderiyle oynuyorsunuz! 
İlk dört maddeyi koruduk, 6. Madde duruyor, Türk vatandaşlığını koruduk laflarını bırakın! Yarın tek adam vesayetinin gerçekleşmesiyle bu maddeleri korumanızda mümkün değil! Bırakın geçmiş tarihi yakın tarihimizden ders alın! Vazgeçin ağalar, beyler, bu yanlışınızdan bir an önce geri dönün...

Editör: TE Bilişim