Büyükataman açıklamasında "Beş benzemezler koalisyonu ya da illet ittifakı dediğimiz ittifakın ortak özelliği hepsinin PKK muhibi, Demirtaş sevdalısı olmasıdır." dedi.

 İsmet Büyükataman'ın açıklaması şu şekilde;

"Bu kapsamda, hükümet etme sisteminin değişmesi, geniş ve katılımcı bir mutabakata dayanması gerekiyordu. Yeni sistemle bu sağlanmıştır.

Cumhur ittifakı karşıtları bu durumu anlamak istememiş ve adı konulmamış bir “gökkuşağı koalisyonu” oluşturmuşlardır. Bu gökkuşağı koalisyonu maalesef Edirne düşerken, tartışmalara boğulan Meşrutiyet Meclis’i gibidir.

“Edirne’yi Enver alacağına Bulgar alsın” diyen anlayışın bugünkü izdüşümündekiler Cumhur ittifakı başarılı olacağına kim gelirse gelsin demektedir. Bu amaçla çalmadık kapı, denenmedik fitne bırakmamaktadır.

Bu güruh, Mustafa Kemal’in Anadolu’da kaybetmesini dilek ve temenni ederek, İstanbul’da göğüslerinde nişan ve madalyalarla caka satan nazırları, devrin siyaset ve devlet adamlarını andırmaktadır.

HDP, “İkinci tura kalmazsak CHP’yi destekleriz” diyor, CHP’nin adayı ikinci turda “Uygun aday olursa destek veririz” diyor.

Tam olarak ortaya çıkmıştır ki; ana muhalefet partisi CHP, yanına yöresine aldığı İP’iyle, PKK’sıyla FETÖ’süyle, HDP ve diğer rejim ve millet muhalifleriyle komplo peşindedir.

Beş benzemezler koalisyonu ya da illet ittifakı dediğimiz ittifakın ortak özelliği hepsinin PKK muhibi, Demirtaş sevdalısı olmasıdır.

Anadolu’da vereme ince hastalık derler, bu illet ittifakı Türk milleti için ince hastalık gibidir. Bu ittifak, FETÖ’nün ince siyasetini icra etmektedir."

Editör: TE Bilişim