MHP, Yavuz Mehmet Kaya’nın partiden ihraç edilmesine karar verilmişti.

İhraç edildiğini düşünen Yavuz Mehmet Kaya Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatı sonucu ihraç edilemediğini öğrendi.

Bu duruma sert tepki gösteren Kaya “Devlet Bahçeli ve avanesi çok basit olan bir ihraç işlemini bile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak üyeliğimi düşürememiştir.” dedi.

Yavuz Mehmet Kaya yaptığı basına açıklamasında ;"Bu Devlet Bahçeli gerçekten beceriksizmiş. Devlet Bahçeli ve avenesi çok basit olan bir ihraç işlemini bile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak üyeliğimi düşürememiştir. Atama ile görev verdiğin Burdur İl Teşkilatı, Konya Bölge Disiplin Kurulu da beceriksiz çıkmıştır. Bunlar basit bir ihraç işlemini bile gerçekleştiremezken, siz koltuk değneği görevini dört dörtlük yapıyorsunuz… Yazık Bahçeli ve ekibi sizlere gerçekten çok yazık, acıyorum. Bu kafa ile asla ama asla hükümet olamazsınız. Kontenjan Milletvekilleriniz olur.

Sizin yapamadığınız ihraç işlemini ben onurumla istifa ederek tamamlıyorum. Siz ise MHP’yi kapatıp siyasetin çöplüğüne sürükleniyorsunuz. Partinin haklarını bile savunamayan teşkilat yapısına kucak açtınız.Başkanlık sistemine verdiğiniz destek ile siz parlamenter sistemi savunan MHP parti tüzüğüne aykırısınız. Genel Başkanlığı bile artık yapamıyorsunuz. Parti Disiplin kurulu adeta bir kuklaya dönmüştür. Demokrasiden uzaksınız.

Şunu iyi biliniz ki gerçek Ülkücüler, size ve ekibinize artık değer vermiyor. Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve oluşturdukları ekip Atatürkçü, Milliyetçi, Ülkücü, Vatansever Türk Yurttaşlarını kucaklayıp halkın sevgi seli ile gümbür gümbür emin adımlarla Türkiye’yi yönetmeye geliyorlar. Türkiye eskiden özlediğimiz bayram sofralarına dönecek. Gerçek ülkücüler artık seni terk ederken, siz ve partiniz siyaset mezarlığına defnediliyorsunuz. "dedi.

Editör: TE Bilişim