MHP lideri Devlet Bahçeli, 11 Ekim’de İzmir’de, 18 Ekim’de İstanbul’da ve 25 Ekim’de ise Ankara’da konuşacak. 3 Ekim’de çok iddialı seçim bildirgesi açıklayan MHP lideri Bahçeli, kapalı ve açık alanlarda düzenlenen toplantılarla da diğer il ve ilçeleri ziyaret edip vatandaşlarla bir araya gelecek. 

 

MHP’nin 3 büyük miting tarihi belli oldu

Seçime yoğun bir şekilde hazırlanan MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yapacağı çalışmalar arasında bulunan 3 büyük mitingin tarihi belli oldu. Buna göre: 11 Ekim 2015 günü İzmir’de, 18 Ekim 2015 günü İstanbul’da, 25 Ekim 2015 günü de Ankara’da çevre illerinde katılımıyla büyük mitingler düzenlenecek. Öte yandan, MHP lideri Devlet Bahçeli gerek kapalı alanlarda gerekse açık alanlarda yapılacak olan programlarla diğer il ve ilçeleri de ziyaret edecek.

Almanya ziyareti

Bu arada, MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Almanya’da yaşayan seçmenlerin desteğini istemek amacıyla 10 ilde toplantılar düzenledi. Seyfettin Yılmaz, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Avrupa Türk Federasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin ile birlikte üç günlük program dahilinde Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi.  Almanya’daki gurbetçilere Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasal, ekonomik ve sosyal sıkıntıları anlatan Yılmaz, “Yurt dışındaki vatandaşlarımız, oylarını 8-25 Ekim tarihleri arasında kullanacaklar. Biz de MHP olarak Almanya’da kucaklaştığımız seçmenlerimizle 1 Kasım seçimlerinin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini anlattık. Vatandaşlarımızdan mutlaka sandığa gitmelerini, tercihlerini Üç Hilal’den yana kullanmalarını, ülkenin geleceğine oy vermelerini istedik” dedi. 

Saptırıyorlar

Almanya’daki temaslarında 13 yıllık AK Parti hükümetinin ortaya koyduğu politikaların Türkiye’yi uçurumun eşiğine getirdiğini vurgulayan Seyfettin Yılmaz, terör, gerilim ve kutuplaşmanın ülkenin üzerine kara bir bulut gibi çöreklendiğini kaydetti. Koalisyon süreci sonrasında partisine yönelik ’hayırcı’ diye saldıranların müfteri olduğunu ve gerçekleri saptırdığının altını çizen Yılmaz, şöyle konuştu: “Bizim ’hayır’dediğimiz ne varsa Türk milletinin hayrınadır. Partimiz, Anayasa’nın ilk dört maddesine sahip çıkma noktasında büyük hassasiyet göstermiştir. Milliyetçi Hareket; ihanet sürecinin bitmesini, hırsızların, rüşvetçilerin yakasına yapışıp, 17-25 Aralık’ın hesabının sorulmasını, Cumhurbaşkanı’nın Anayasa’yı ihlal etmemesini, parlamenter demokrasi ve kuvvetler ayrımının korunmasını istemiştir. Ne var ki, AKP, MHP’nin bu ilkelerini konuşmayı bile denememiştir. Bu nedenlerle koalisyona hayır denilmiştir.”

Editör: TE Bilişim