Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin sancılı bir coğrafyada varlığını sürdürmeye çalıştığını kaydederek, “Umarım her daim ilelebet varlığımızı sürdürürüz. Milleti zengin, devleti güçlü Türkiye olarak varlığımızı sürdürelim. İşte biz siyaseti de bunun için yapıyoruz” dedi.

DP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'nın 11. olağan genel kurulu Gültekin Uysal’ın katılımı ile gerçekleştirildi. Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Uysal, siyasetin zor ve meşakkatli bir yolculuk olduğunu söyledi. Uysal, milletin taleplerini iyi idrak ederek ve milletle yeni bir siyasi aklı buluşturmanın çabası içerisinde olduklarını dile getirdi. İktidar mücadelelerinde geçmişi hiçbir zaman unutmadıklarını kaydeden Uysal, şunları söyledi:
“Bırakın Türkiye’nin geçmişini kendi geçmişlerini unutmak üzerine kurgulanan siyasetin Türkiye’yi nelerle karşı karşıya bırakabileceği ortam içerisinde biz tekraren kendi felsefemize sahip çıkarak dünü olmayanların yarını olmayacağı bilincini bir kez daha ortaya koymak durumundayız. Bu vesileyle Türkiye’nin aradığı hizmetleri ve büyük vizyonu sadece kendi coğrafyası içerisinde değil nerede bir şehit varsa orası bizimdir, nerede bir mazlum ağlıyorsa orası bizimdir diyerek düşüncesiyle hareket etmeliyiz.”
Türkiye’nin bu sancılı coğrafyada varlığını sürdürmeye çalıştığını anlatan Uysal, “Umarım her daim ilelebet varlığımızı sürdürürüz. Milleti zengin devleti güçlü Türkiye olarak varlığımızı sürdürelim. İşte siyaseti de bunun için yapıyoruz. Şahsi kaygıları öne alarak değil, büyük milletin çıkarlarını göz önüne alarak siyaset yapmaya gayret ediyoruz. Kendimize değil halka fırsatlar yaratmak için siyaset yapıyoruz. Oysa bugün siyasetin geldiği noktadan bizarız, şikayetçiyiz, milletin de şikayetçi olduğunu biliyoruz” dedi.

“HEM KENDİMİZ HEM DE ÜLKEMİZ ADINA BUNLARI SORGULUYORUZ”
Milletin hayrına olacak her harekette milletin yanında olduklarını söyleyen Uysal, “Milletin içinde olduğu her meselede onlarla olduk. Bugün de yine milletle beslenen bu hareketle yine milletleyiz. Bu gerilimli ortamlar içerisinde zaman zaman geriye bakarak sorgulamalarımızı yapıyoruz. Nerelerde daha iyisini yapabilirdik, nerelerde hata yapmaz idik? Hem kendimiz hem de ülkemiz adına bunları sorguluyoruz. Bunları sorgulamaktan geri duymayacağız. Amacımız suçlu bulmak değil, zaten bulduğumuz suçlular devletin sorunlarını çözmeyecektir. Sanal değil gerçek gündem üzerinden siyaset yapmayı uygun görüyoruz. O nedenle bugün meselemiz sadece güncel meseleleri tartışmak değildir. Bizim meselemiz işlemeyen bu düzeni yıkmak değildir. Onun yerine işleyen bir düzen koymak da değildir. Aynı zamanda milletimizi ortaya koyduğumuz ideallere sevk edebilmek için bir seferberlik ruhu ortaya koymaktır. Demokratların talip oldukları mesele, cumhuriyette yeni bir derinlik kazandırma meselesidir. Bu yürüdüğümüz yolun çetin olacağını biliyoruz. Cumhuriyetin kuruluşunun Anadolu’nun kurtuluşunun kilidi olmuş Afyonkarahisar’dayız. Afyon Kalesi'nin abideleştiği gibi göğe doğru uzanan iradelerin varlık iradesini koyduğu gibi büyük mücadelelerin bayraktarı olmuş bir millet olarak o günkü mesuliyetimiz neyse bugünkü mesuliyetimiz de o” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından devam eden genel kurulda mevcut başkan Gürcan Şensoy tek liste ile katıldığı kurulda güven tazeledi.

Divan başkanlığını DP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Küçükay’ın, divan üyeliklerini ise DP Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Zehra Çal, DP Muğla İl Başkanı Zekeriya Alper, DP Konya İl Başkanı Vedat Altınay, DP Antalya İl Başkanı Hasbi Ünal, DP Isparta Merkez İlçe Başkanı Ömer Levent’in yaptığı genel kurula yaklaşık bin kişi katıldı.

Editör: TE Bilişim