Milli İttifak’ın liderlerinden Mustafa Destici, iktidarın kendi içinde çeliştiğini anlattı. Cihan’a konuşan Destici, 11. Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında yaşanan 367 krizini hatırlattı.

Genel Kurul’daki cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Abdullah Gül’e desteğini çeken Hasan Özyer’in Muğla birinci sıradan aday gösterildiğini söyledi. Destici, “Bir taraftan darbecilikle suçlayacaksınız, darbelere karşı olduğunuzu söyleyeceksiniz, 2007’deki 367 krizine sığınacak ve ‘367’de bize darbe yapmaya kalktılar’ diyeceksiniz; diğer taraftan o 367’nin krizine sebep olan kişiyi de Muğla’dan birinci sıra milletvekili adayı yapacaksınız! Bu ne yaman çelişkidir böyle! Bunu nasıl izah edeceksiniz? 367’yi her yerde kullanıyorlar. Partiyi terk eden, cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmayan birini getirip Muğla’dan aday yapıyorsun, bunu izah et!” diye konuştu.

YASİN AKTAY’IN YAPTIĞI DÜPEDÜZ SAPKINLIKTIR

Yasin Aktay’ın salavat-ı şerifli görüntülerine de tepkiliydi Destici: “Bunu yapan kişi, Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu üyesi… Sıradan, cahil birisinin yaptığı olay değil. Profesörden bahsediyoruz. İslami literatürü çok iyi bilen birisinden bahsediyoruz. Demek ki işin vahametinin hangi noktaya geldiğinin bir göstergesi, en azından çıkıp bir özür dilemesi gerekir. Eğer özür dilemezse, bu davranış bilinçli değil hata ise bir gaflet uykusu anında değilse, bu düpedüz bir sapkınlık. Ben açıkça söylüyorum. Taktiri de yüce Türk milletine bırakıyorum.”

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim