İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı binası binlerce partilinin katılımıyla açıldı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği açılış miting havasında gerçekleşirken, ilk konuşmayı İYİ Parti Ankara İl Bakanı Mesut Özarslan yaptı.

Kendisine duyulan güvenin hakkını vereceğinin sözünü veren Özarslan, konuşmasının ardından İYİ Parti Genel Başkan'ı Meral Akşener'i kürsüye davet etti.

Vatandaşları selamlayan Akşener, kurmaylarıyla birlikte sahneye çıktı. "İYİ Parti Türkiye'ye iyi geldi" diyen Akşener, ABD'de devam eden Zarrab davasına ve belediyelerdeki yolsuzluklara dikkat çekti. Hükümetin defalarca kandırıldığını hatırlatan Akşener, "Şimdi kendim ve arkadaşlarım adına size söz veriyorum biz kandırılmayacağız, kimsesizlerin kimsesi olacağız" ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamaları şöyle:

"KURULUR KURULMAZ İYİ GELDİK"

"Madem ki bize karartma uygulanıyor. Bizim arkamızda gençlerimiz var. Bizim arkamızda kadınlarımız var. Bizim arkamızda erkeklerimiz var. Bizim arkamızda zulüm görmüş insanlar var. Bizim arkamızda çocuğuna ne harçlık vereceğini düşünen anne, babalar var. Bizim arkamızda engelli kardeşlerimiz var. Biz korkmayacağız, korkutmak isteyenlere bunu ispatladık. Hem buraya gelen vatandaşlarım ıspatladı hem de yanımda hazır bulunan hazirun ispatladı.

İYİ Parti kuruldu, ‘İki ayyaş’ denilen Mustafa Kemal Atatürk, gereken değeri gördü. Bir il başkan yardımcısı dedi ki, “Başı açık kadınlar kiralık eve benzer” ayıplandı mı? Hayır. Bitmedi bir danışman. Ulaştırma bakanının danışmanı. Bir dergide Erzurum’da Nene Hatun’un kızlarına hakaret etti. Kınandı mı? Hayır? Ne oldu iş Mustafa Kemal’in yetim Mustafa’nın anasına geldi. Neler söylediler, ayıplandılar mı? Hayır. Gördük ki iş olmayacak yerlere geldi. Biz İYİ Parti’yi kurduk Türkiye’ye iyi geldi. İYİ Parti kuruldu kadınlar ikinci plandayken Diyanet İşleri'ne ilk defa bir kadın başkan yardımcısı atandı.

Benim başkanım Ankara’da kadınların ön plana çıkacağının sözünü verdi. Koray Aydın Bey iyi takip eder bu sözünüzü hatırlatırım. Şimdi biz belediyeleri alacağız. En büyük rüşvet belediyelerde döndüğü için, buna dur demek için alacağız.

"50 BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİRİLECEK"

Belediye başkanları balkon kapatmaya bile vatandaşımdan rüşvet istiyor. AKP’de 50 belediyenin bu sebeple istifa ettirileceği konuşuluyor. Ben buradan sormak istiyorum. Siz imar rantına göz yumdunuz vatandaş itiraz eti. Ülkenin her yerinde aynı sorun var. Edirne’nin genci de işsiz, Mardin’in genci de işsiz. Ülkede tarım bitmiş. O bitmiş yerine fabrika mı yapmışlar? Hayır. Ne yapmışlar kocaman hastaneler, belediye binaları yapmışlar. Kocaman cezaevleri yapmışlar. Ülkenin fabrikalarını özelleştirdiler. İnsanlarımız işsiz kaldı."

BÜYÜME RAKAMLARI

"Öğrendik ki 11.1 büyümüşüz. Bizim cebimizde bir büyüme oldu mu? Hayır. Ben bu büyüme rakamlarının doğru olduğunu düşünüyorum ama bizim için değil şu sürekli kandırılanlar için. Onların büyümesi belki de yüzde bir milyon. Aranızda oğlu gemicik sahibi olan analar var mı? İşte bu anaların ahı, bu babaların ahı üzerinizdedir. Şehit ailelerinin ahı başka. Hatırlıyor musunuz Soma’da yaşananları? Bir madencinin tekmelendiğini. Recep amcamı ayağında mahvolmuş kara lastiğini. Vali utanıp yeni bir kara lastik aldırmıştı. O Recep amcalar hala aynı, Kurtuluş mücadelesindeki Recep amcalarla aynı.

Reza Zarrab davası var bir de Amerika’da. Rüşvet alan bir bakanın bir baltaya sap olamamış oğlunun cebinden ne paralar çıktı. Soruyorum size cebinizde ne kadar para var. Bakan soruyor oğluna. “Neredesin oğlum?-Evdeyim baba” “Hangi evdesin?-Rezidanstayım baba” bunların kirası dudak uçuklatıyor. “Ne kadar para var evde?-Merak etme baba birkaç. Trilyoncuk” İYİ Parti bunların hesabını sormak için kuruldu.

"BÜYÜYORSAK BU KADAR İŞSİZ OLUR MU?"

Başbakan çıktı dedi ki. “Her seferinde 2 işçi alacaksınız” Eee Hani 11.1 büyümüştük bu büyümede bu kadar işsiz olur mu? Burayı şereflendiren sizler hepimiz aynı düşünüyoruz. Kudüs bizim için bir kalp ağrısıdır. Doğru mu? Hani Rabia yapıyordunuz Esma vardı ağlayarak geziyordunuz. Ne oldu şimdi İsrail masasında bıraktınız onları. Bir Gazze vardı. Ziyaret edecektiniz orayı ne oldu şimdi? İsrail’le ABD ile oturduğunuz masada bıraktınız orayı da.

"RIZA KARDEŞİNİZ İÇİN NOTA VERDİNİZ"

ABD çıktı Kudüs’ü İsrail’in başkenti tanıyacağım dedi. Şimdi ben onlardan söylediği sözlerin arkasında durmasını bekliyorum. Kudüs’e bir büyük elçi atayın. “Eyy” demekten vazgeçin. Nere gidiyor bu “Eyy”in sonu. Söyleyip susuyorsun. Trump’a kızdın. Niye kızdın? Hayır sever iş adamını içeri attılar diye. Kudüs kararı için kızdınız.

Şimdi soruyorum sizde ödül verdiğiniz şimdi Amerika’da ötecek olan Reza kardeşiniz için 2 tane nota verdiniz. Daha önce kimin için böyle bir şey yapıldı? Hadi bakalım Trump’la ilişkilerinizi yeniden gözden geçirecek misiniz? Bunların çemkirmeleri kabadayılıkları bize Türk milletine. Genel başkanlara kabadayılıkları. İçişleri Bakanı çıkıyor, “Sen bittin” diyor. Atatürk’e anasına sövmek serbest, bir genel başkanı tehdit etmek yasak ama bunlara “kaşının üzerinde gözün var” demek suç. Size söz veriyorum benim ekibime benim milletime söz söyleyen cevabını direk benden alacak.

"BİZ KANDIRILMAYACAĞIZ"

Ben hiç hata yapmadım mı? Yapmışımdır ama ben daha önce hiç kandırılmadım. Bunları önce Merkel kandırdı, sonra FETÖ kandırdı, sonra PKK kandırdı, şimdi de Reza kardeşleri kandırdı. Hukukçu arkadaşlarıma soruyorum bu kadar kandırılan bir insanın ülkeyi yönetmek için cezai ehliyeti var mıdır? Çıksın delikanlı bir kardeşim açıklasın bunu bana. Kadim Türk milletinin kaderini belirleyenler durmadan kandırılıyor. Şimdi kendim ve arkadaşlarım adına size söz veriyorum biz kandırılmayacağız, kimsesizlerin kimsesi olacağız. İYİ Parti iktidar olacak inşallah olacak.

Hepinize teşekkür ediyor. Buraya kadar geldiniz zaman ayırdınız. En değerli şey zamandır şükranlarımı sunuyorum hakkınızı helal edin diyorum. Allah’a emanet olunuz."

Genel Başkan Akşener'in, konuşmasının ardından kurdele kesim töreni ile Ankara İl Başkanlığı binası açıldı. Kurdele kesiminin ardından Akşener ve parti kurmayları, binanın için gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Editör: TE Bilişim