Basının karşısına geçen CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, tehdit edildiği ve eşinin kaçırıldığı iddialarını yalanladı. İnce, “Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yeryüzüne gelmedi” dedi.

“Seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır” iddiasında bulundu ama bunun sonucu değiştirmeyeceğini söyledi. Muharrem İnce, “Seçim sonuçlarını kabul ediyorum” diye konuştu.

“41 yıl sonra 30 barajını geçmişiz” diye devam eden Muharrem İnce, partisinden 8-9 puan fazla aldığını kaydederken, CHP Genel Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna ise yanıt vermedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, CHP Genel Merkezi'nde 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına ilişkin açıklamada bulundu.

CHP'nin adayı İnce'nin açıklamalarında öne çıkan satırbaşları şöyle:

"BENİ KİMSE TEHDİT ETMEDİ, SEÇİM SONUÇLARINI KABUL EDİYORUM"

"Beni kimse tehdit etmedi. Tehdit edecek adam da daha yeryüzüe gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar beni tehdit etmişler haberi bir kaç şizofrenin çıkardığı birşey. Yok Saray'a gitmişim Erdoğan'ın yanına sığınmışım bunlar asparagas haberler...

24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 15 milyon yurttamışız bana oy verdi. Bize ulaşan tutanaklarla YSK'nın açıkladığı oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur. Seçim sonuçlarını kabul ediyorum.

İlk önceki hedefimiz bunu 30 milyon oya çıkarmak. Bunu kısa sürede 30 milyon yapabiliriz. Bundan sonraki hedefim bunun için çalışacağım, uğraşacağım.

Sayın Erdoğan, lütfen bugünden sonra AK Parti Genel Başkanı gibi davranmayınız. Herkesiz kucaklayınız. Benim sloganımı kullanabilirsiniz, Hepimizin Cumhurbaşkanı olun. Bu gerginliğe son verin, ve lütfen herkesi 81 milyon vatandaşı kucaklayın.

Bu seçim ilan edilme biçiminden sonuçlarının açıklanmasına kadar adaletsiz bir seçim yarışı olmuştur. Seçimlere kan bulaşmıştır. Suruç'ta Erzurum'da seçimlere gölge düşmüştür. 24 Haziran seçim sonuçlarına dönük açıklanmaya muhtaç noktalar bulunmaktadır. Hayır oyunun 16 Nisan referandumundan az olması açıklanmaya muhtaçtır. Oylara seçim sürecinde müdahale edildiğini gördük.

"EKSİKLİKLERİMİZİ TAMAMLAMAK ZORUNDAYIZ"

Yerel seçimlere kadar süreci çok iyi değerlendirmeliyiz. Kendi adıma beni aday yapan partime ve tüm seçmenlere dönük çıkaracağımız sayısız dersler bulunmaktadır. Eksikliklerimizi tamamlamak zorundayız. Bize düşen yanlışlarımızı düzeltmek olmalıdır. Birbirimize güvendiğimizde çok şeyler yapabileceğimizi bu seçim göstermiştir.

Seçim yarışında bana destek veren herkese teşekkür ediyorum. Seçim çalışması sürecinde gürültü kirliliği, görüntüğ kirliliği yaptığımız herkesten özür dilerim. Uyayan bebeklerini uyandırdığımız annelerden, seçim çalışmalarında müziklerimizle rahatsızlık verdiğimiz herkesten çok özür diliyorum."

Kaynak: iha