Dervişoğlu "Kimse durumdan vazife çıkararak, siyaset mühendisliğine soyunmamalı, bu ferasetin verdiği kararı bulandırmamalıdır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu'nun açıklamsı şu şekilde;

"Malumunuz olduğu üzere, 24 Haziran'da seçime gidecek olan Türkiye'de, siyaset yeniden hareketlenmiş ve demokrasi şöleni için kollar sıvanmıştır.

25 Ekim 2017 tarihinde kurulan ve o günden bu yana Türkiye'nin her köşesinde milletiyle buluşan İYİ Parti de, milli iradenin hakkıyla tecellisi için yarışa dahil olmuştur.

Türk siyasetinde yeni bir dil, yeni bir tavır iddiasıyla yola çıkan partimiz, her sözü ve adımıyla bunun hakkını vermiş ve kısa sürede yüce milletimizin takdirine mazhar olmuştur.

Yıllardır kendilerini dokunulmaz, yenilmez, şaşmaz zanneden iktidar ve çevrelerini şaşkına çeviren bir kararlılık ve azmin adresi olan İYİ Parti, son günlerdeki gelişmelerde de yakından tanık olduğunuz gibi, Türk Milleti'nin refah ve huzuru için hedefe doğru yol almaktadır.

Bu gerçeğin, başta iktidar ve yancıları olmak üzere, bir çok kesimde tedirginliğe yol açtığının farkındayız.

Ancak bizler, iktidar ve yancılarının tedirginliğini normal karşılarken, normal olmayan başka tedirginlik ve hesapları da görüyor ve yakından takip ediyoruz.

Kendini strateji tanzim ve temininde yetkili ve güçlü zanneden, kıymeti kendinden menkul bazı çevrelerin çabalarını da tüm ayrıntılarıyla biliyor ve izliyoruz.

İYİ Parti milletimizin teveccühü ile yelkeni rüzgar almış, yönü doğru ve güvenle seyreden bir gemidir.

Geminin kaptanı da bellidir.

İlan etmek isterim ki;

Bizim, henüz aday olmamış Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yeni bir aday arayışımız yoktur.

İlk günden beri belirttiğimiz gibi, 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'dir.

Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarı öncesi ve sonrasında da, çeşitli fırsatlarla, siyaset dizaynında devreye giren kıymeti kendinden menkul çevreler, bu gerçeği bilmek ve kabul etmek zorundadır.

Çünkü bu gerçek, Türk Milleti'ni uçurumun kıyısından almak üzere yola çıkan, milletin ta kendisinden teşkil bir dip dalganın, bizlere talimatıdır.

Biz milletimizin talimatını aldık ve yola çıktık.

Siyasi partilerimiz ve liderleri tarihi sorumluluklarının farkındadır. Ve tanık olduğunuz üzere, yeri ve zamanı geldiğinde, bu sorumlulukla hareket etmektedirler.

Dolayısıyla, biz, sözkonusu çevrelerin anlamsız çabalarından hareketle, siyaset mekanizmasında sorumluluk üstlenenlerin, durumdan vazife çıkararak, İYİ Parti'ye bir Cumhurbaşkanı Adayı önerme nezaketsizliği sergileyeceklerine ihtimal dahi vermiyoruz."

Editör: TE Bilişim