BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde gerçekleştirilen 'Basın Toplantısında' ülke ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP Hükümeti’ne seslenen Mustafa Destici, “Milleti kandırmaktan, aldatmaktan, göz boyamaktan vazgeçin. Türkiye ‘de bir tane alternatif paralel yapı vardır. Bir tane gerçek anlamda büyük terör örgütü ve suç örgütü vardır, onun adı da PKK’dır, onun adı KCK’dır, onun adı YPG’dir, onun adı YPJ’dir, onun adı PYD’dir, onun adı HDP’dir, onun adı DBP’dir, onun adı DTK’dır. Bunların hepsi aynıdır.” dedi.

Genel Merkez'de basın toplantısında konuşan Mustafa Destici, 2015 yılı bütçesini eleştirdi, Anayasa Mahkemesi’ne seçim barajının düşürülmesi ve siyasi partilere adaletli hazine yardımı yapılması, Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararlar, KPSS dışı ayrıcalıklı atamalar ve Cumhurbaşkanı ve hükümetin olumsuz yönleri ve hatalarının gizlenip yayınlanmadığı bir ankete ilişkin düşüncelerini paylaştı.

Destici, PKK’nın siyasi sözcüsü olarak tanımladığı HDP heyetinin önce İmralı’ya ardında Kandil’e gittiğini ve ‘Kandil dönüşü müzakere taslağını açıklayacağız’ açıklaması yaptığına dikkat çekerek, "Bu sabah AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın yaptığı haftalık basın toplantısında bu konuyla ilgili tek kelime etmedi. Hani müzakere etmiyordunuz, hani burada bir pazarlık yoktu. PKK’nın, bölücülerin bildiği taslağı bu milletten niye gizliyorsunuz? Bu taslağın içerisinde genel af var mı? Apo’ya af var mı?Demokratik özerklik var mı? Suriye’nin kuzeyinde PYD, Kürt devleti adı altında PKK devleti kurulması var mı? Bunları açıklayın.” dedi. Destici, gerçeklerden milleti uzaklaştırma adına bir takım suni gündemler oluşturulduğunu da vurguladı.

Genel Başkanımız Mustafa Destici, çözüm süreci denen konuda hükümetin, iktidarın adeta PKK’ya ve yandaşlarına yalvarır vaziyete geldiğini belirterek, Başbakan ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı kast ederek, bir takım gayri ciddi suçlamalarla milletin kandırılmaya ve aldatılmaya çalışıldığını dile getirdi. Destici, “Ya bunların akacak
kanın sorumluluğundan bir korkuları endişeleri yok ki, böyle bir endişesi korkusu hassasiyeti olan zaten 30 yıldır kan akıtmaz ki. Sen bunu sayın başbakan 30 yıldır kan akıtanlara söylüyorsun.” dedi.

“HANİ MÜZAKERE ETMİYORDUNUZ, HANİ BURADA BİR PAZARLIK YOKTU?”

Hükümet yetkililerine seslenen Mustafa Destici, “Milleti kandırmaktan, aldatmaktan, göz boyamaktan vazgeçin. Türkiye ‘de bir tane alternatif paralel yapı vardır. Bir tane gerçek anlamda büyük terör örgütü ve suç örgütü vardır, onun adı da PKK’dır, onun adı KCK’dır, onun adı YPG’dir, onun adı YPJ’dir, onun adı PYD’dir, onun adı HDP’dir, onun adı DBP’dir, onun adı DTK’dır. Bunların hepsi aynıdır.” dedi.

Güneşin balçıkla sıvanamayacağını, milletin aldatılamayacağı ve kandırılamayacağına işaret eden Destici, şöyle devam etti;

“PKK’yı meşru göstereceksin ve PKK’yı kendince bir algı oluşturup ‘paralel yapı, suç örgütü’ diye nitelediğin bir grupla işbirliği; yani PKK meşru diğeri gayrı meşru. PKK en gayrı meşru örgüttür; dünyanın terör örgütü olarak kabul ettiği bir örgüttür.

Peki bununla işbirliği tutan bununla müzakere eden kimdir. Bununla çözüm adı altında Türkiye’yi bölünmeye götüren kimdir. Önce bunun hesabını verin. Siz kimlerle işbirliği tutuyorsunuz. “ tepkisini gösterdi.

Destici, PKK’nın siyasi sözcüsü olarak tanımladığı HDP heyetinin İmralı’ya ardında Kandil’e gittiğini ve ‘Kandil dönüşü müzakere taslağını açıklayacağız’ açıklamasına dikkat çekti.

Bu sabah AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın yaptığı haftalık basın toplantısında bu konuyla ilgili tek kelime etmediğini belirten Destici, “Hani müzakere etmiyordunuz, hani burada bir pazarlık yoktu. Adam açıkça ‘müzakere taslağını açıklayacağız’ diyor. hükümetle aralarında bir taslak olduğundan bahsediyor." dedi

BBP lideri, Başbakan’a, hükümete seslenerek, “PKK’nın, bölücülerin bildiği taslağı bu milletten niye gizliyorsunuz? Bu taslağın içerisinde genel af var mı? Apo’ya af var mı? Anadilde eğitim var mı? Demokratik özerklik var mı? Suriye’nin kuzeyinde PYD, Kürt devleti adı altında PKK devleti kurulması var mı? bunları açıklayın.” diye sordu.

"OSMANLICA DOĞRU BİR ŞEYDİR BİZ YANINDAYIZ"

Destici açıklamasını, “İşte bütün bu gerçeklerden milleti uzaklaştırma adına bir takım suni gündemler oluşturuluyor. Onun için biz BBP olarak Türkiye’nin gerçek gündemini biliyoruz ve bu gerçek gündemi de dillendirmeye devam edeceğiz. Bundan sonra da doğruların yanında olacağız. Osmanlıca doğru bir şeydir biz yanındayız. İlköğretim okullarında temel İslam bilgileri, din kültürü doğru bir şeydir, yanındayız. Liselerde başörtüsü yasağı kaldırıldı, herkesten önce yayındayız. Kim yaparsa yapsın yanındayız.” diye sürdürdü.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümetin olumsuz yönlerini göstermeyip olumlu yanlarının gösterildiği ankete de değindi.

Anketin yayınlanmayan kısımlarından Erdoğan ve hükümete güvenle ilgili pek çok olumsuz sonucun yer aldığını elindeki belgelerle gösteren Destici, gerçekleri milletten gizlemek için algı oluşturulduğuna değindi.

“CUMHURBAŞKANI İKTİDAR PARTİSİNİN SÖZCÜLÜĞÜNÜ YAPMAMALI”

Mustafa Destici’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı iktidar partisinin karargahı gibi kullanma görüntüsü verdiği ve bunun milletvekili seçimlerine etkisi soruldu. Cumhurbaşkanlığı makamının tarafsız bir makam olduğu üzerinde duran Destici, “Cumhurbaşkanının bütün siyasi partilere aynı mesafede durması gerekiyor. Şimdiki cumhurbaşkanı partili bir cumhurbaşkanı gibi davranmakta. AKP’ye açıktan destek vermekte. Din Şurası’nda muhalefet partisini eleştiriliyor. Cumhurbaşkanı bir kerede şu eleştiri oklarını iktidardaki AKP’ye yöneltmelidir. İktidar partisine tek kelime etmiyor. Cumhurbaşkanının iç siyasete hiç gitmemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanını tarafsızlık ilkesine uymaya ve bütün siyasi partilere eşit durmaya, 75 milyon vatandaşa adil davranmaya ve eşit mesafede durmaya çağırıyoruz. Cumhurbaşkanı iktidar partisinin sözcülüğünü yapmamalı. Oturduğu saray da milletin içine sinmemiştir. O saray da iktidar partisinin propaganda merkezine dönüştürülemez.

Editör: TE Bilişim