Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugüne kadar balkon konuşmalarında kalan tevazulu olunacağı sözünün birlik ve beraberlik mesajlarının ayrımcılığa son verileceği, kimsenin ötekileştirilmeyeceği vaatlerinin hayat geçirilmesinin belki de bu seçimin en büyük kazancı olabileceğini söyledi. Destici, seçimde AK Parti'ye verilen desteğin, istekli, coşkulu, arzulu, güvenli bir destekten öte kaygılı, istikrar arayan, kaos istemeyen, terör istemeyen, ekonomide kriz istemeyen, kısaca kerhen verilen bir destek olduğuna vurgu yaptı.

1 Kasım seçimlerinin millete, ülkeye, Türk ve İslam alemine hayırlı olmasını temenni ederek, tek başına iktidar olarak çıkan AK Parti ve Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile TBMM'ye seçilen milletvekillerini tebrik eden Mustafa Destici, iktidarıyla muhalefetiyle siyasi partilerin ve seçmenlerin, siyasi tarihteki ilk defa yaşanan bu fiili ikinci tur seçim sonuçlarından kendi hesabına almış olduğu dersler ve çıkaracağı sonuçlar olması gerektiğini söyledi.

Destici devamında, "Şahsım ve Büyük Birlik Partisi olarak bu seçim sonuçlarını, dışarıdan gazel okuyanlar yada seçim sürecinde bir takım menfaatler ya da çıkar hesapları karşılığı başka siyasi sularda yüzerek hareketimize zarar verecek boyutlara taşıyanlarla değil yetkili kurullarımızın, teşkilatlarımızın, gönül bağı içinde bulunduğumuz kuruluşlarımızın ve tabanımızın tamamıyla en iyi şekilde analiz ederek, istişareler neticesinde aldığımız kararları yakın bir zaman da önce camiamız ve daha sonra kamuoyu ile paylaşacağız."

Seçimde AK Parti'ye verilen desteğin, istekli, coşkulu, arzulu, güvenli bir destekten öte kaygılı, istikrar arayan, kaos istemeyen, terör istemeyen, ekonomide kriz istemeyen, kısaca kerhen verilen bir destek olduğuna işaret eden Destici, "AKP'yi bu seçimde yüzde 49'a taşıyan bir diğer sebep ise Meclis'te bulunan diğer muhalefet partilerinin birbirleri ile uzlaşamaması ve Meclis dışı partilerle iş birliğinden kaçınmış olmalarıdır. Milletimiz Meclis içi ve dışı muhalefeti birbirleri ile uzlaşarak, iş birliği yaparak, milletin önüne bir çözüm önerisi ve alternatif koymadıkları için cezalandırmıştır." dedi.

"DAVASI, MİSYONU, FİKRİ, ÇİZGİSİ"

Destici, "Büyük Birlik Partisi, davası, fikri, misyonu, çizgisi ve kadroları olan siyasi bir harekettir. Varlığı ve yürüyüşü bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada asla kişilerle ve isimlerle kaim olmayacak, ülkesine ve milletine hizmet yolunda ilk günkü aşkı heyecanı azmi ve kararlılığıyla yürüyecektir. Bu süreçte yapılacak istişareler neticesinde şahsımda hareketimizin birliği, beraberliği ve yoluna şahıslara bağlı kalmaksızın yürümesi noktasında üzerine düşeni yapacaktır." ifadelerini kullandı.

"BASKI, TEHDİT, ŞANTAJ"

Seçim sürecinde parti ve hareketin eski ve yeni mensuplarının hiç bir partinin maruz kalmadığı siyasi ahlaksızlığında üzerine çıkan baskı, tehdit, vaat, yıpratma ve algı operasyonlarıyla karşı karşıya kaldığını söyleyen BBP Lideri Destici, "Bu siyasi ahlaksızlığın ve operasyonların mimarlarını ve uygulayıcılarını hareketimizin derin hafızasına kaydettiğimizi de herkes bilmelidir. Burada yufka yüreklilerle, çelik yürekliler de meydana çıkmıştır. Hareketimiz bu süreçte yufka yüreklilerden, korkaklardan menfaat perestlerden makam ve koltuk sevdalılarından arınmıştır."dedi.

"TABANA TEŞEKKÜR"

Destici açıklamasını, "Bu seçimlerde her türlü haksızlığa, adaletsizliğe, imkansızlığa, baskıya, tehdide, şantaja, vaade rağmen dimdik durarak davasına, hareketine, partisine, oyuna, haysiyetine sahip çıkan soylu idealistlere, kahramanca mücadele eden milletvekili adaylarımıza, vefakar il, ilçe belde başkanlarımıza, yöneticilerimize ve üyelerimize, kadın kollarımızın Nene Hatunlarına yiğit Alperenlere şükranlarımı sunuyorum. Rabbim onları yücelterek vaat etsin. İnandığı gibi hareket ederek safını doğrunun yanında yanlışın karşısında duran Büyük Birlik Partisi tarafında belirleyen, yüzbinlerce oy veren kardeşlerimizi de teşekkürü bir borç biliyorum. Çoğunluğun korkuyla, yandaşlıkla ya da makamımı veya menfaatimi kaybederim endişesiyle bizden uzak durduğu, bir saniye bile bizi, partimizi ekranlarını çıkarmadığı, gazete ve internet sayfalarında yer vermediği bir süreçte milletimizle bizim aramızda köprü vazifesi gören tüm medya mensuplarına ayrıca teşekkür ediyorum." cümleleriyle tamamladı.

.

Editör: TE Bilişim