MHP’de kurultay hazırlıklarını sürdüren Genel Başkan Adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ’ın Kayseri programından önce Kırşehir İl Teşkilatı’na yapacağı ziyaret parti içinde krize dönüştü.

Milliyetçi Hareket Partisi içinde genel başkan adaylarının yurt gezileri devam ederken, Prof.Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr Yusuf Halaçoğlu ve beraberindeki 300 araçlık konvoyun Kırşehir ziyareti sırasında yaşananlar MHP tabanını sokağa döktü.

Kayseri gezisi öncesi Kırşehir’e uğramak isteyen MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr. Ümit Özdağ, MHP il başkanı Arif Ekici’yi arayarak ‘Teşkilatı ziyaret etmek istediğini’ söyledi. Kırşehir il başkanı Ekici, Özdağ’a ‘Partimizin MYK üyesini ve beraberindeki milletvekillerini ağırlamaktan şeref duyarız’ dedi.

HOCAM ÖZÜR DİLERİZ GENEL MERKEZİN TALİMATI VAR Ümit Özdağ ve konvoyun Kırşehir programını haber alan MHP teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şevkat Çetin, İl Başkanı Arif Ekici’yi arayarak ‘Ümit Özdağ ve beraberindeki heyeti il başkanlık binasına sokmayın’ talimatını verdi. Gece yarısı başlayan telefon trafiği Kırşehir’de MHP yönetiminde büyük rahatsızlığa neden oldu.

Durumu öğrenen partililer MHP il başkanlığı önünde toplandı. Sayıları bini geçen MHP’li vatandaşlar çilingir getirerek parti il binasını açtırdı. Kırşehir’e doğru yola çıkmaya hazırlanan Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı arayan il Başkanı Arif Ekici ‘Hocam, Teşkilat Başkanımız Şevkat Çetin’in talimatı var, sizi il binamızda ağırlayamacağız’ diyerek durumu anlattı. Kırşehir ziyaretini erteleyen Ümit Özdağ Kayseri için yola çıkınca beklemediği bir sürprizle karlaştı..

KIRŞEHİR’DEN BİN ARAÇLIK KONVOYLA DAVET GELDİ

Sabah erken saatlerde Kırşehir’den yola çıkan bin araçlık MHP konvoyu Ümit Özdağ’ı karşılayarak il merkezine davet etti. Prof. Dr. Ümit Özdağ Kırşehir’den gelen partililere ‘Ben ve arkadaşlarım İl Başkanı’nın olmadığı bir toplantıya katılamayız. Ben MHP’nin MYK üyesiyim. İl Başkanı’nın olmadığı ve kapısı çilingirle açılan bir teşkilata girmek bize yakışmaz’ cevabını verdi. Genel Merkez adına Ümit Özdağ ve beraberindeki heyetten özür dileyen partililer, Özdağ’ın konvoyuna bir süre eşlik ederek geri döndü.

 

Editör: TE Bilişim