Gazete Duvar’ın haberine göre, Erdoğan’ın ‘anket yaptırmayın’ talimatından sonraki ilk kamuoyu yoklamasının iktidar partisinde hayal kırıklığı yarattığı konuşuluyor.

Ankete göre ‘Afrin Harekatı’nın, ‘AKP-MHP İttifakı’na katkısı yüzde 1 civarında kaldı. Akşener’in ‘Saadet Partisi ile ittifak yapmayı isteriz’ açıklamasının da iktidar partisinde rahatsızlık yarattığı konuşuluyor. Çünkü AKP’nin o anketinde, “İYİ Parti-Saadet Partisi ittifakına oy verir misiniz?” sorusuna “Evet” diyenlerin oranı yüzde 32 çıktı.

AKP şu anda bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa olası adaylar yüzde kaç oy alır?’ diye de sordu. Ankete göre ‘AKP-MHP İttifakı’nın adayı Erdoğan’ın oy oranı yüzde 44’te kaldı.

İLKER BAŞBUĞ SÜRPRİZİ

Yine aynı kamuoyu yoklamasında Akşener’in oy oranı yüzde 26 çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı ise yüzde 20.2 olarak tespit edildi.

Anketin bir sürpriz ismi de vardı.. o isim İlker Başbuğ’du. ‘Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’u ‘Cumhurbaşkanı olarak görmek’ isteriz diyenlerin oranı yüzde 22 çıktı.

Editör: TE Bilişim