İslam, "Bugün iş başındaki yapı Ak Parti iktidarı değildir, Ak Parti, MHP, Vatan Partisi koalisyonudur. Vatan Partisi'nin bütün 28 Şubat politikaları bugün yine gündemde. Bugün iş başındaki bu partilerin hepsi, Ak Parti de, MHP de, Vatan Partisi de bu harekatın istismarını yapıyorlar" diye konuştu.

Kızıl elma tartışmasına giren Prof. İslam, kızıl elma ideolojisinin ahlaki olmadığını bir işgal ülküsü olduğunu şu sözlerle değerlendirdi:

"Kızıl elma bir işgal ülküsüdür. Bütün dünyayı işgal eden, bütün dünyayı tahakküm altına almaya çalışan bir ideolojidir. Böyle bir ideali insanların önüne koymak insani ve ahlaki ilkeyle bağdaşmaz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü grup toplantısında, "Bizim olduğumuz yerde adalet vardır" şeklindeki sözlerinin sorulması üzerine İslam, "Türkiye'de var mı adalet. Siz 200 bin kişiyi işlerinden etmişsiniz, onların mahkemelere gitmesini de engelliyorsunuz, 55 bin kişiyi sadece bir yapının, bir cemaat ile ilişikli olduğu için içeri atmışsınız, işinize gelmeyen gazeteciyi içeride tutuyorsunuz, size kim muhalefet etse ceza yağdırıyorsunuz, Altan kardeşlere, Ilıcak'a müebbet veriyorsunuz, sayın Demirtaş'ı ve milletvekillerini içeride tutuyorsunuz. KHK ile atılanlar mahkemeye de gidemiyor, bir komisyon kurmuşsunuz sonucu ne zaman açıklayacağı meçhul, böyle adalet mi olur ne adaleti, siz dalga mı geçiyorsunuz, ülkesine adalet getiremeyen dünyaya nasıl adalet götürecek ve kim sizin adaletinizi istemiş bir de buna bakın" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim