İşte Oğan'ın açıklamaları:

Dünkü referandumla ilgili değerlendirmemizdir.

Dün yapılan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderini ve rejimini değiştirecek olan Anayasa Referandumu şaibeler altında da olsa neticelenmiştir.

Türk milliyetçileri açısından bu referandumun değerlendirilmesi gerekmektedir. Bu referandum sonucu göstermiştir ki, hiçbir şey bitmiş değil, bilakis her şey yeni başlamaktadır. Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Biz yola çıkarken oluşturduğumuz platformun adı “Türk milliyetçileri Hayır diyor” platformuydu. Çok şükür Türk milliyetçileri Hayır demiştir. Diğer yandan AK Parti tabanına yönelik çalışmalarımızın da netice aldığı görülmüştür. Zira AK Parti, MHP, BBP, Hüdapar ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin tamamının toplamı YSK desteği ve devlet gücü kullanılarak zar zor % 50'yi küsüratla geçebilmiştir. Bu da gösteriyor ki, AKP 2019'da çıkaracağı adayı kazandırabilmesi pek mümkün gözükmemektedir.

Bu çerçevede;

1. Türk milliyetçilerinin Hayır çalışmalarına her türlü engel çıkarılmış, bizlere karşı saldırılar gerçekleştirilmiş, salon iptalleri yapılmış, Valiler ve Kaymakamlar eliyle çalışmalarımız engellenmeye çalışılmıştır. Medyada hiçbir şekilde bize konuşma imkanı verilmemiştir.

2. AKP her türlü devlet imkanını ve gücünü acımasızca Evet lehine ve Hayır aleyhine kullanmaktan çekinmemiştir.

3. YSK almış olduğu “Mühürsüz oy pusulası ve zarfların geçerli olduğuna dair” kararı ile seçimlere gölge düşürülmüştür. Maç başladıktan sonra kural değiştiren YSK açıkça seçim sonuçları ile oynamıştır. YSK seçim kanununun 89 ve 101. Maddelerine zıt bir karar alarak suç işlemiştir. Elbette ki, YSK’ya yapılan müracaatların sonuçlanmasını öncelikli olarak bekleyeceğiz.

4. Türk milliyetçileri ezici bir çoğunlukla ve tartışmasız bir şekilde bu Halk oylamasında Hayır demiştir. Genel Merkez’in artık bu sese kulak vermesi ve Türk milliyetçilerinin önünü açması gerekir.

5. Yakın bir gelecekte erken seçim ihtimalini zayıf görmekteyiz. Ancak MHP’de değişim ihtimali her zamankinden daha da güçlü hale gelmiştir. Bu çerçevede Merkez Sağda arayışlarının da sürdüğü gözlemlenmektedir.

6. Türk milliyetçilerini HDP ve Kandil ile yan yana gösterme hadsizliğinde bulunanlar şimdi Halk oylamasında yüzde 50’yi HDP oyları ile aştıklarını itiraf etmişlerdir. Bu yakın gelecekte hangi ittifakların devreye gireceğine dair ışık tutmaktadır. Bu çerçevede AKP & MHP ittifakının kısa süre zarfında dağılacağını ve “Çözüm sürecinin” yeniden başlayacağını söylemek mümkündür.

7. Doğu ve Güneydoğu’da HDP oyları Evet lehine erimiş, 6 ilde ise ciddi oranda EVET oylarında artış görülmüştür. Aslında Evet’in HDP tabanından gelen oylarla yüzde 50’yi ancak aşabildiği de yalın bir gerçektir. Bu da bize 2019 seçimlerinde AKP & HDP ittifakının çok yüksek bir ihtimal olduğunu göstermektedir.

8. Türkiye’nin neredeyse bütün büyük şehirlerinde Hayır’ın önde çıkması AKP’nin işinin çok kolay olmadığını göstermektedir.

9. AK Parti’nin bundan sonra tutunacağı tavır son derece önemlidir. Muhalefeti boğmaya ve ötekileştirici bir dil kullanmaya devam mı edecektir yoksa Türkiye’nin özlediği birleştirici bir üslup mu kullanacaktır bunu süreç gösterecektir.

10. Bu süreçte Genel Merkezin Hayır diyenlere yönelik olumsuz tavrı maalesef ki, tabanda bir çok ülkücünün arasına kırgınlıkların girmesine sebep olmuştur. Şimdi Halk oylaması bitmiştir ve “Ülkücülerin öz kardeş” olduğu hatırlanmalı, kırgınlık ve küskünlüklere son verilmelidir.

11. Biz bütün ekiplerimizle beraber tüm bu gelişmeleri dikkate takip etmekteyiz. Önümüzdeki süreçte ekip ve yapımızı daha da güçlendirerek çalışmalarımızı her türlü olası gelişmelere göre sürdürmekteyiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün “Söz konusu memleket ise gerisi teferruattır” sözünü düstur edinerek MHP’deki ve ülkedeki siyasi gelişmeleri yakından takip edecek ve buna uygun siyaseti hayata geçireceğiz.

12. Bizim bölgemizde ve özellikle de doğduğum şehir olan Iğdır’da AK Parti İl Başkanı, Milletvekili, Kaymakam ve Vali eliyle halka yönelik Türkiye’nin hiçbir yerinde görülmemiş baskılara rağmen Iğdır halkı gereken cevabı en güzel şekilde vermiştir. Bunun için de hemşerilerim de özel bir teşekkürü haketmiştir.

Bu süreç boyunca gecesini gündüzüne katarak bize destek olan her kese, vatan millet kaygısı taşıyan her kesime ve özellikle de aynı parti içinde çalıştığımız halde Hayır deme cesaretini gösteren bütün kardeşlerime teşekkür ederim.

Kaynak: Sinan Oğan'dan Bahçeli'ye istifa çağrısı

Editör: TE Bilişim