Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarının "yalan rüzgarı resmi geçidine döndüğünü" öne sürdü.
 
Başbakan Erdoğan'ın, depremin ardından MHP'nin Van'a gidemediğini söylediğini aktaran Vural, Van'da basın mensuplarına açıklama yapmasına ilişkin bir videoyu gösterdi. Vural, "Depremin ertesi günü Van'daydık, insaf. Sen Van'ı Anadolu'dan, Türk milletinden koparamayacaksın" dedi.
 
"İnsanları birbirine düşürmekten zevk duyan bir zihniyetle karşı karşıyayız" ifadesini kullanan Vural, Başbakan'ın söylediklerinin aksine, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin Haziran'da Balkanlara gittiğini kaydetti.
 
Vural, "Ayak üstünde 40 yalan, kimi kandırıyorsunuz küçük aklınızla" diye konuştu.
 
HEPİNİZ ORADAYDINIZ
 
2004'de MGK toplantısında alınan kararlara ilişkin haberi anımsatan Vural, "Başbakan Erdoğan'ın ıslak imza atma konusunda maharetini gördük" dedi. Vural, şu görüşleri savundu:
 
"Orada imzası bulunanlar 'tek başıma benim imzam yoktu, dışarıdaydım, tuvaletteydim, görmedim, bilmedim' diye yan çizmeye başladılar. Attıysanız bu imzayı, iradenizin adam gibi arkasında olun. Aslında hükümet üyelerinin bu bahanelerine en iyi cevabı Başbakan Erdoğan'ın Ahmet Kaya ile ilgili sanatçılara söylediği sözlerle vermek isterdim: Hepiniz oradaydınız. O imzayı size tabanca zoruyla mı attırdılar? Bu imza atıldı mı atılmadı mı, mesele budur. Orada bir sunum yapılmış, buna ikna olmuşlar ve basmışlar ıslak imzayı.
 
Burada 28 Şubat kararlarını yenilemişler. AKP, 28 Şubat'ın devamıdır. Aynı brifingler verilmiş ve uygulama kararı alınmıştır. Bu hükümet, 28 Şubat'ın darbeci ruhuna uygun hareket ediyor. AKP'nin 28 Şubat'ın ürünü ve sadık evladı olduğu görülmüştür. 28 Şubat'ın siyasi zihniyeti AKP tarafından yürütülmektedir. Bugün sivil darbeci bir zihniyetin iktidarda olduğu açıktır."
 
Bazılarının MGK'da alınan kararla ilgili "yok hükmünde, uygulanmadı" dediklerini belirten Vural, "Balyoz da uygulanmadı" dedi.
 
2004'de alınan bu kararla, bütün milletin, tehdidin boyutlarını, hangi amaçla hazırlandığını, hangi adımların atıldığını bilmek istediğini ifade eden Vural, "Başbakan'a bu imzayı attıran irade nedir, bunları anlatsın. 'Dik durduk' ifadelerinin asl içi boş ifade olduğu bu vesileyle ortaya çıkmıştır" diye konuştu.
 
Dershaneleri ortadan kaldırmanın sebepleri değil sonucu ortadan kaldırmak anlamına geleceğini belirten Vural, MHP'nin, dershanelere ihtiyaç duyulmayacak bir eğitim sistemi öngördüğünü kaydetti.
 
Dershanelerle ilgili kararı "siyasi amaçlı bir adım" olarak niteleyen Vural, "Bu konu eğitim ile ilgili değil" dedi.
 
Vural, "Dershanelerdeki öğretmenleri alacaksan, peki KPSS'ye girmiş öğretmenlerin günahı ne?" diye sordu.
 
YSK'NIN KARARI ÇOK YANLIŞ
 
YSK'nın, "belediye başkanı adayı olan bakanların istifa etmelerine gerek olmadığı" yönündeki kararına ilişkin bir soru üzerine Vural, "YSK'nın kararı çok yanlış. Milletvekili, görevini yaparken icrai güç kullanmıyor. Bakanlar kamu erkini kullanmaktadırlar. Demokrasiye bakın... Bunu, Başbakan'ın muhtemelen bir Cumhurbaşkanlığa gidişte istifa etmemesini sağlayacak bir adım olarak değerlendiriyorum. Yanlış bir karar, siyasi amaç ve hedefi bulunmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan'ın cemaate yönelik 'ne istediler de vermedik' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Vural, "Al gülüm ver gülüm yapıyorlar. Demokratik ülkede neyi kime nasıl veriyorsun? Kim ne istedi çık açıkla" dedi.
 
Vural, "(Beraber yürüdük biz bu yollarda) dedikleri bir çok insan pert olmuş durumda" ifadesini kullandı.


Daha fazlasını oku: Oktay Vural hükümete verdi veriştirdi - Cafesiyaset http://www.Cafesiyaset.com/oktay-vural-hukumete-verdi-veristirdi_392660.html#ixzz2m38uJjtX 
Follow us: @Rotahaber on Twitter | rotahaberr on Facebook

Editör: TE Bilişim