Okuyan: Tek kale maç mı yapacaklarını sanıyorlar?

Okuyan: Tek kale maç mı yapacaklarını sanıyorlar?
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, barış ve çözüm süreci aktörlerinin tek taraflı yaklaşımlarını eleştirerek, imza kampanyasının bu dayatmalara karşı güçlü bir itiraz olduğunu belirtti.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, barış ve çözüm süreci aktörlerinin açıklamalarına dikkat çekerek, 'Tek kale maç mı yapacaklarını sanıyorlar?' diye sordu. Okuyan, çok sayıda Cumhuriyetçi aydın, gazeteci ve sanatçının başlattığı "'Ülkemizin uçurumdan yuvarlanmasına izin vermeyeceğiz'" başlıklı imza kampanyasını değerlendirdi. soL Haber Portalı'na verdiği demeçte, kampanyanın barış ve kardeşlik söylemleriyle yürütülen süreçteki dayatmalara karşı güçlü bir itiraz olduğunu vurguladı.

Barış ve kardeşlik söylemlerinin ardındaki dayatmalara dikkat çeken Okuyan, bu söylemlerin ümmetçilik, etnik ve mezhepsel kimliklere dayalı yapılar ve yeni-Osmanlı hayalleri ile sağlanamayacağını belirtti. "Bütün bunlarla kardeşlik ve barış olmaz" diyen Okuyan, sürecin yönsüz ve çok aktörlü bir karakter taşıdığını, yönetim krizi yaşandığını ve Suriye'deki gelişmelerin belirleyici bir kriz başlığına dönüştüğünü ifade etti. Okuyan, çok hassas ve ilginç bir sürece girildiğini ve geriye dönüşün iktidar için neredeyse imkansız olduğunu sözlerine ekledi.

Partisinin "süreci destekliyor musun, desteklemiyor musun" ikilemini reddettiğini belirten Okuyan, ülkenin sorunlarının kaynağını tartışmayı ve bu kaynağı kurutmayı hedeflediklerini söyledi. Lozan Anlaşması'nın tartışılmasına, Türkiye sınırlarının genişletilmesine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun tartışılmasına karşı çıkan Okuyan, bugünün ve ülkenin asli sorunlarının tartışılması gerektiğini vurguladı. İmza kampanyasının çağrı metninde ise, Türkiye'nin cumhuriyetçi birikiminin korunması, barış ve kardeşlik talebi, Lozan Anlaşması'nın sorgulanmasının, mevcut sınırların tartışılmasının, yeni-Osmanlı hayallerinin, ümmetçiliğin ve etnik-mezhepsel kimliklere dayalı yapıların reddedilmesi isteniyordu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.