İktidarın “ihanet süreci”ne AKP’liler de isyan etti

Başbakan Davutoğlu ile bir araya gelen milletvekilleri, sözde çözüm sürecinden duydukları rahatsızlığı, “Tavizler vererek bölücüleri tepemize çıkardınız. Bunun sonu gelmeyecek” sözleriyle dışa vurdu.

OlaylarIn tırmanmasından HDP’yi sorumlu tutan bazı vekiller de, “HDP’li vekiller, PKK’lı gibi davranıyor, örgütün vekili olmaktan çekinmiyorlar. ’Çözüm süreci’ dedik ama bu süreçten bizim kastımız kamu düzeninin bozulması ve özerklik arayışı değildi” dediler.

İhanet sürecine zarar gelmemesi için terör örgütü PKK’nın isteklerini yerine getirmesi AKP’yi çatlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile geçtiğimiz günlerde bir araya gelen milletvekilleri, sözde çözüm sürecinden duydukları rahatsızlığı, “Taviz vererek bölücüleri tepemize çıkardınız” sözleriyle dışa vurdu. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Kayseri Milletvekili Salih Kapusuz ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ  ile Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan başta olmak üzere çok sayıda milletvekili, IŞİD’in Ayn el-Arap (Kobani) saldırısını bahane edilerek bölgenin yangın yerine çevrilmesine karşı tepki gösterdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı toplantıda söz alan milletvekilleri tepkilerini “Bu kadar taviz vererek bölücüleri tepemize çıkardınız. Bunun sonu gelmeyecek. Taviz verdikçe daha çok taviz istiyorlar. Sonu yok” sözleriyle dile getirdikleri öğrenildi.

PKK’lı gibi davranıyorlar

Öte yandan bazı vekiller de olayların tırmanmasından HDP’yi sorumlu tuttukları bildirildi. HDP’nin siyasi parti değil, terör örgütünün uzantısı olarak politika yaptığını dile getiren vekillerin özetli şunları söyledikleri kaydedildi: “HDP’li vekiller, milletvekili değil, PKK’lı gibi davranıyor. PKK’nın milletvekili olmaktan da çekinmiyorlar. Hâlâ insanları sokağa çıkarıyorlar. ’Çözüm süreci’dedik ama bu süreçten bizim kastımız kamu düzeninin bozulması ve özerklik arayışı değildi. Bunlar işin tadını kaçırdı. Bakıyoruz ki HDP’liler çözüm sürecinden bölünmeye kadar giden bir anlam çıkarıyor. Bunun olmayacağı başından belli böyle giderse kamu düzeninin sağlanması için önlemler attırılacak. Kamu düzeninin bozulmasından asla taviz verilemez”

“Liderleri öldürülecek”

AKP’li bir milletvekili de terör örgütü PKK’nın silah bırakmaktan başka çaresinin olmadığını söyleyerek şöyle konuştu: “Devlet her şeyi kontrol altına aldı. Avrupa’daki heyetlerin, Kandil’de kiminle görüştüğünü, neler konuştuğunu biliyor. Bundan sonra yapılacak iş öncelikle silah bırakmaları. Silah bırakmadıkları takdirde güvenlik güçlerine talimat verilecek. Bundan sonra maşa teröristler değil, liderleler öldürülecek. Bunu iyi biliyorlar. Bu nedenle Türkiye’ye eylem yapmıyorlar, vatandaşı sokağa çıkarmak istiyorlar. İmralı görüşmeler tamamen devlet kontrolünde. Terörist başı, yakınlarıyla ve HDP’lilerle görüşürken bile kayıt altına alınıyor. Şu anda sadece MİT yetkilileriyle görüşebiliyor.”  (Yeniçağ Gaz.)

Editör: TE Bilişim