Bu haber şok etkisi yarattı! Norveç'in başkenti Oslo'daki havalimanında yapılan küstah uygulama, tüm dünyada tepkiyle karşılaştı. Türk Hava Yolları uçaklarına köpeklerle girip yolcuları arayan Norveç polisi bu kez Türk diplomatı hedef aldı. Dışişleri Bakanlığı'nda görevli Türk diplomat, geçtiğimiz ay Oslo'ya gitti. Norveç polisi, diplomatı köpeklerle aramak istedi. Ancak diplomat buna direndi. 

HEMEN ÖZÜR DİLEDİLER 
Polis, arama ısrarını sürdürünce Türk diplomat tepki gösterdi. Bu sırada arbede çıktı. Dışişleri görevlisi kimliğini gösterince, Oslo polisi geri adım attı. Ardından da diplomattan özür diledi. Oslo polisinin küstah tavrı sonrası Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Dışişleri Bakanlığı, tüm havalimanlarına talimat verdi. Bakanlığın "karşılık" ilkesine dikkat çektiği yazı havalimanlarının İdari ve Mülki Amirliklerine gönderildi. Yazıda Norveç uçaklarında da Türk polisinin aynı uygulamayı yapması istendi. 

İÇİŞLERİ DE DEVREYE GİRDi 
İçişleri Bakanlığı da 'karşılık' ilkesi uyarınca Norveç pasaportu sahiplerine aynı güvenlik önlemlerini uygulama kararı aldı. Öte yandan, 12 Haziran 2013'te 9 polis, Oslo Havalimanında köpeklerle THYuçağına girdi. Yolcuları rahatsız edecek şekilde arama yaptı. Körükteki yığılma nedeniyle THY uçağının gecikmeli olarak kalktığı ve bu yüzden ceza yediği açıklandı. 

Editör: TE Bilişim