MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Trabzon'da mahkemenin MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine ilişkin konuştu, “Ankara’da hâkimler var dedirten bir gelişme oldu bu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde olağanüstü kurultay sürecinin önü mahkeme kararıyla açılmış oldu. Keşke genel merkez de bu karar karşısında olgunluk gösterseydi” dedi.

Rize’de MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklaması beklenen MHP Gaziantep Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, Trabzon’da bir otelde gazetecilerle bir araya gelerek, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin, MHP'de olağanüstü kurultay talebini kabul etmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'KEŞKE GENEL MERKEZ DE OLGUNLUK GÖSTERSEYDİ'

mahkemenin bir karar verdiğini ve genel merkezin de bu karara uyması gerektiğini belirten Özdağ, “Bugün Türkiye’de uzun zamandan beri olmayan bir şey oldu ve hukuk devleti adına sevindirici bir gelişme yaşandı. ‘Ankara’da hâkimler var’ dedirten bir gelişme oldu bu. Milliyetçi Hareket Partisi’nde olağanüstü kurultay sürecinin önü mahkeme kararıyla açıldı. Bunun için bir yandan büyük bir sevinç duyuyorum, öte yandan doğrusu bir burukluğu da taşıyorum. Milliyetçi Hareket Partisi gibi tarihi bir partinin kendi kaderiyle ilgili kararı yargıya bırakmadan vermesi gerekiyordu. Ancak, genel merkezin ısrarla yapmış olan çağrılara ve delegelerimizin imzalarına rağmen, olağanüstü kongreyi toplamamakta direnmesi, meselenin bu noktaya gelmesine yol açtı ve karar yargı aracılığıyla verildi. Keşke genel merkez de bu karar karşısında olgunluk gösterseydi. Dilerim daha soğukkanlı düşünürler, karara ve onun da ötesinde ülkücü iradenin ortaya koyduğu bu isteğe boyun eğerler ve kendileri de bu sürecin bir parçası olurlar” dedi.

NEDEN RİZE’DEN ADAY

MHP Genel Başkanlığına adaylığını seçim bölgesi dışında olan Rize’den açıklamasının nedenin sorulması üzerine Özdağ, “Partimizin tarihini iyi bilmek lazım. Ben Milliyetçi Hareket Partisi’ne 1965 yılında, 4 yaşında babamın kucağında geldim. Bu tarihin bir parçasında rahmetli Alparslan Türkeş’in Rize konusunda söylediği bir tespittir. Diyor ki; ‘Rize’den bir milletvekili çıkardığımız gün Türkiye’de de iktidarız’. Biz o bir milletvekilini almaya gidiyoruz. Yani iktidar yolculuğunu Rize’den başlatmak amacıyla tercih ettik” diye konuştu.

'DEMOKRASİLERDE ÇOK ADAYIN OLMASI İYİDİR'

MHP Genel Başkanlığı'na aday olan birçok ismin birleşmesi talebine de değinen Özdağ açıklamasını, “Demokrasilerde çok adayın olması iyidir. Ne kadar çok aday olursa ortaya o kadar program ve program rekabeti çıkar. Bu programlardan hepimizin öğreneceği şeyler var. Çok değerli adaylar var. Onlarla ülkücü iradenin önüne birlikte gitmek, programlarımızı paylaşmak bir çatışma içerisinde değil, tatlı bir program rekabeti içerisinde olmanın fayda getireceğini inanıyorum. Ben tek adaylı kurultayların çok iyi olmadığını düşünüyorum” diyerek açıklamalarını noktaladı.

Geceyi Trabzon’da geçirecek olan Ümit Özdağ, yarın Rize’de partililer ile bir araya gelerek genel başkanlık için adaylığını açıklayacak.

Editör: TE Bilişim