Özgür Özel'den şehit asker açıklaması: 'Türkiye kolay ölümler ülkesi haline geldi'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Hatay'ın İskenderun ilçesinde görev başında şehit olan iki askerle ilgili açıklama yaptı. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iktidarın kötü yönetimi nedeniyle Türkiye'nin kolay ölümlerin yaşandığı bir ülke haline geldiğini belirtti. Irak'ın kuzeyindeki mağarada metan gazından şehit olan 12 askerin olayının üzerinden üç hafta geçmesine rağmen hala tatmin edici bir açıklama yapılmadığını vurguladı.
Özel, İskenderun'da iki askerin güneş çarpması nedeniyle şehit olmasını da eleştirerek, mağara olayındaki tedbirsizlik ve askerlerin aşırı sıcakta bekletilmesiyle müdahalenin gecikmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Bu olayların, iktidarın kötü yönetiminin bir sonucu olduğunu belirten Özel, Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) bu duruma düşürülmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.
Özel, görevini ihmal edenlerin sorumluluklarının şeffaf bir şekilde ortaya konulması gerektiğini ve bu acı olayların bir daha yaşanmaması için adil süreçlerle gerekli adımların atılması gerektiğini dile getirdi. Meclis'te kurulacak bir komisyonun, yaşanan zaafiyetin ve ihmalin kaynağını tespit etmesi için etkili bir çalışma başlatması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, iktidarın TSK'ya yönelik siyasi müdahalelerinin son bulması ve askeri sağlık sisteminin kaldırılmasının neden olduğu sonuçların telafi edilmesi için adımlar atılması gerektiğini belirtti. TSK'ya güvenin zedelenmemesi ve Mehmetçiklerin güvenliğinin sağlanması için acil adımlar atılması gerektiğini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.