Perinçek, Bahçeli'nin Suriye'nin dağılmasını istediğini, bu tavrın nedeninin de MHP'deki bölünme olduğunu söyledi. "Bahçeli, İsrail'in psikolojik harekatını yürütüyor. İttifakı dinamitleyecek bir görev yapıyor" diyen Perinçek, "AKP'yi uyarıyorum, böyle dost beladır" ifadelerini kullandı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, salı günü yapılan grup toplantısında Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i hedef almıştı. Bahçeli'nin, “Ülkücü katilleri yine iş başındalar. Bunlar güya Atatürkçü, güya tam bağımsızlık savunucusu. Bunlar ki gavura dost, Türk'e düşmanlıkta eşikleri aşan, sınırları zorlayan çürük yumurtalardır” sözlerine Perinçek'ten yanıt geldi.

'PALAVRAYLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ'

Perinçek, önceki gün Ulusal Kanal'da gazeteci Rafet Ballı'nın sunduğu Çıkış Yolu programına konuk oldu. Ballı'nın, Bahçeli'nin sözlerini hatırlatması üzerine Perinçek şunları söyledi:

“Türkiye savaşa gidiyor. İran, Rusya, Irak var. Bahçeli, 'Suriye ve Irak dağılırsa, biz de oralara gireriz' diyor. Biz milletin dağılmaması için savaşıyoruz. O dağılmasını istiyor. Kerkük'e girmek için Irak ve Suriye'nin dağılmasını istiyor. Amerika'nın da kendisine yol açacağını sanıyor. Bugün Tahran'da, Moskova'da, Bağdat'ta, Suriye' de bunlar konuşuluyor. Bahçeli, Türkiye'nin ittifak sistemini dinamitleyecek bir görev yapıyor. Palavrayla milliyetçilik yapılmaz. Hangi ülkücü Bahçeli'nin peşinden gider de Kerkük'e sefer yapar. Bunları Türk ordusu yapar. Ülkücüler, sınırdan bir kilometre geçemez. Ülkücüler Türkiye'nin değerli bir varlığı, Türkiye'ye gerekliler, vatansever bir gençlik. Ama siz ülkücülerle 'ben gideceğim, Halep'i alacağım Kerkük'e ve Musul'a gireceğim' derseniz, herkes size güler.”

'BAHÇELİ ÇEKİRDEK GÜCÜNÜ KORUMA İSTİYOR'

Perinçek, Bahçeli'nin bölücü tavrının nedenini ise şöyle açıkladı: “MHP'de bir erime var. MHP'den Vatan Partisi'ne doğru bir yönelim var. Bahçeli, çekirdek gücü tutmak için bir çıkış yapıyor. Ama tutamaz. Ülkücüler akılsız değil. Kerkük, Musul edebiyatıyla ülkücüleri kandıramaz. Ülkücüler diyecek 'biz hangi güçle bunu yapacağız'. Böyle bir maceranın başlama ihtimali yok. Hadi yapsın kim tutuyor elini. Suriye ve Irak'ın dağılmasına karşı mücadele etmeyecekmiyiz. Dağılırlarsa kaybettik demektir. Dağıldıkları zaman Türkiye'de parçalanma sürecine girer.”

'GÜCÜ VARSA DAĞILMAYI ÖNLEYELİM'

Perinçek, Bahçeli'nin Suriye'nin dağılmasına seyirci kaldığını belirterek şöyle devam etti: “Irak'a seyirci... Ama dağıldıktan sonra seyirci kalmayacakmış. Madem bir gücü var, dağılmasını önleyelim. Bugün Türkiye parçalanmayı önleyen bir askeri harekata başladı. Bahçeli'nin çıkışları siyasi değil. Vahim bir tablo daha var. Yunanistan cephesi açtı. 'Batı Tarkaya' diyerek. Bir de 'Türkiye'nin silahlı kuvvetleri varmış' diyor. Alay eder gibi. Bahçeli Türkiye'yi iki cepheye bölen psikolojik bir harekat yürütüyor. Bu İsrail'in psikolojik harekatıdır. Bahçeli dağılma üzerine bir plan kurmuş pusuda bekliyor. Bunlar vahim. Ülkücüleri uyarıyorum. AKP'yi de uyarıyorum. Böyle dost beladır. İttifak cephesi de bunları son derece vahim karşıladıklarını söylüyor. Moskova'ya, Tahran'a, Şam'a diyoruz ki ciddiye almayın.”

'KILIÇDAROĞLU AMERIKA GÜDÜMÜNDE'

Perinçek, programda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabındaki paylaşımlarını da yorumladı. Kılıçdaroğlu'nun, “ABD, AKP Hükümeti ile anlaşmazlığının faturasını 80 milyona kesmiştir” paylaşımıyla ilgili, “Anlaşmazlık AKP ile ABD arasında mı? Anlaşmazlık, ABD ile Türk vatanı arasında. ABD, PKK'yı silahlandırıyor. AKP'yi devrimek için mi veriyor o silahları? Türkiye'yi parçalamak için veriyor. Kılıçdaroğlu'da o plan karşısında son derece kayıtsız. Bunu ABD, AKP arasında anlaşmazlık olarak gösteriyor. Kılıçdaroğlu, ABD güdümünde olduğunu ilan ediyor. ABD ile anlaşmazlık, Türk milletiyle, Atatürk ile anlaşmazlıktır. Kılıçdaroğlu nerede? Amerika tarafında. Bu kadar Amerikancı olunabilir" dedi.

ESAD DÜŞMANLIĞI

Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun "Esad'ı devirmek için batmadığımız bela kalmadı. Şimdi Esad güvencesi oldular" sözlerini ise şöyle değerlendirdi: “Esad ve Türkiye'nin biraya gelmesinden rahatsız. Ortadoğu'daki saflaşmada Suriye ve Türkiye'nin yanyana gelmesinden de son derece rahatsız. Suriye ve Türkiye'nin yanyana gelmesini istemeyen ülke kim? Amerika ve İsrail."

Editör: TE Bilişim