AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, bomba gibi bir iddiada bulundu.

Ensarioğlu, PKK’nın çözüm süreci ile birlikte bölgede alan doldurmaya çalıştığını ve yaptığı bazı eylemleri üstlenmediğini öne sürerek, “PKK’nın kontrolsüz bir örgüt olmadığını, örgütü iyi tanıyanlar iyi bilir. PKK 1 milyon insanı Diyarbakır’da yürütür, bir tek taş dahi attırmayabilir. Ama isterse 1 milyon insanı bir seferde de terörize edebilir” dedi.

Çözüm süresinde yaşanan tıkınma ve bölgede son günlerde yaşanan asayiş olaylarını değerlendiren Galip Ensarioğlu, partilerinin afyonkarahisar kampında, basına yansıdığı gibi hiç bir vekilin çözüm sürecinin bitirilmesi yönünde bir talepte bulunmadığını söyledi. Ensarioğlu şöyle konuştu:

“Bilakis her konuşan vekil, ’çözüm süreci neye mal olursa olsun bizim vazgeçilmezimizdir ve devam ettirilmelidir’ dedi. Ama çözüm süreci devam ederken, çözüm süreci için devletin alanı boşaltması ve bunu örgütün istismar ederek bu alanları doldurarak haraç toplaması, yol kesmesi, faili meçhul cinayetler işlemesi, paralel yapılar oluşturması kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir devlet ortak kabul etmez.”

’ÇÖZÜM SÜRECİ BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR’

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinde kesinlikle kararlı olduklarını, hiçbir şekilde taviz veremeyeceklerini, düşünce anlamında başladıkları noktada olduklarınıvurguladı. Ensarioğlu şöyle devam etti:

“Çözüm süreci her şeye rağmen devam edecek, çözüm süreci bu ülkenin geleceğidir, kimseye bunu ipotek edemeyiz. Çözüm sürecini hiç kimsenin merhametine de bırakamayız. Biz devam ettirmek zorundayız, vazgeçen ve masadan kalkan taraf olmayacağız. HDP tarafından da 6- 8 Ekim olayları sonrasında ’çözüm süreci devam ediyor, Öcalan söylemeden bitmez’ gibi ifadeler var, ama ifadeler ile eylemlerin örtüşmesi gerekiyor.”

’PKK 1 MİLYON İNSANI DİYARBAKIR’DA YÜRÜTÜR’

PKK’nın bölgede son günlerde yaşanan saldırı ve suikastleri sonradan açıklama yaparak üstlenmediğini hatırlatan Ensarioğlu şöyle devam etti:

“PKK’nın kontrolsüz bir örgüt olmadığını örgütü iyi tanıyanlar iyi bilir. PKK, 1 milyon insanı Diyarbakır’da yürütür, bir tek taş dahi attırmayabilir. Ama istese 1 milyon insanı bir seferde de terörize edebilir. Öyle barış sürecinin devam ettiği bir dönemde, birilerinin barış sürecini sıkıntıya sokacak, seyrini değiştirecek bir takım suikastler, faili meçhuller işlemesi örgüt için de kabul edilebilir bir şey değil. Ama, siz bu vesayet sistemlerini çoğaltırsanız, kendi içinizde bir çok yapı oluşturursanız, bu yapıların bir kısmı gider bir istihbarat birimi ile başka ülkeler ile ilişkilenir.”

Kaynak – Milliyet

Editör: TE Bilişim