RTÜK yani Radyo Televizyon Üst Kurulu' nun dünkü toplantısında çok büyük kavga yaşandığı ortaya çıktı. RTÜK' ün muhalif görüşlü üyeleri TRT' nin Köşk seçimleri sürecinde Erdoğan' a İhsanoğlu ve Demirtaş' tan daha fazla yer vermesininin hak ihlali olarak değerlendirilmesini istediler. İnternete yansıyan haberlere göre CHP, MHP ve BDP' li RTÜK üyeleri toplantıda TRT' nin cumhurbaşkanı adaylarına ayırdığı sürelere de örnekler verdiler.

Muhalif parti kontenjanından gelen RTÜK üyeleri, yönetime bir rapor sundular. Raporda 3 Teemuz' daki rakamlar dikkat çekici: TRT Türk, mezkur günde Erdoğan' a 30 dakika ayırırken diğer adaylara hiç yayın hakkı tanımamış.Bir sonraki gün ise Erdoğan' a 1 saat 20 saniye yer verilirken İhsanoğlu 1 dakika, Demirtaş ise hiç yayınlarda yer almamış. Muhalif üyeler, RTÜK' ün tüm adaylara eşit biçimde yaklaşması, adayların hak ihlali yapmaması gerektiğini vurguladılar.

RTÜK'teki BDP, CHP ve MHP kontenjanından gelen adaylar, TRT'ye ceza verilmesini istediler. Ancak AK Parti kontenjanından seçilen ve RTÜK'te çoğunluğa sahip olan üyeler, bu teze karşı çıkıp, ihlal olmadığını savundular. Toplantıda TRT yayınları konusunda çıkan tartışma kavgaya dönüştü, üyeler birbirlerine hakaret ettiler.

RTÜK' ün CHP' li üyesi Ali Öztunç şu açıklamayı yaptı:''Dünkü üst kurul toplantısında TRT Yayınları nedeniyle sert tartışmalar yaşandı. TRT'nin yayınlarda sadece Erdoğan'ı verdiği açıkken TRT'ye yaptırım uygulanmaması için uzmanlara baskı ile raporlar hazırlattırılıyor. Yerel seçimlerden önce RTÜK , AKP'nin sopası demiştim. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce de anlaşılıyor ki RTÜK, Erdoğan'ın kontrolünde. Hak vicdan ve adalet ise maalesef RTÜK'te yok.''

Muhalif üyelerin önümüzdeki günlerde basına bilgi vermeleri bekleniyor.

Editör: TE Bilişim