İstanbul İstihbarat Şubeden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in 'İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı' iddiasını değerlendiren Şahin, "İddiaların ben doğru olduğunu düşünüyorum, inanıyorum. Zaten millet de böyle düşünüyor. Bu bireysel olarak terörist başı Öcalan mıdır? Yoksa, onun adına hareket eden camianın bütünü müdür? Bu konuda isimler adresler farklı ifade edilebilir" diye konuştu.

Ali Fuat Yılmazer'den bomba İdris Naim Şahin iddiası
 
İstanbul İstihbarat Şubeden sorumlu eski Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer'in 'İdris Naim Şahin'i de Öcalan görevden aldırdı' iddiasını değerlendiren İçişleri eski Bakanı ve Ordu bağımsız Milletvekili İdris Naim Şahin şunları söyledi:

"İddiaların ben doğru olduğunu düşünüyorum, inanıyorum. Zaten millet de böyle düşünüyor. Bu bireysel olarak terörist başı Öcalan mıdır? Yoksa, onun adına hareket eden camianın bütünü müdür? Bu konuda isimler adresler farklı ifade edilebilir. 2011 sürecindeki terörün egemen olduğu ülkenin adeta ateş çemberinde yol aldığı bir dönemde bakanlık görevine getirildim. Ada ile görüşme süreci benim bilgim dışında başladı. Benim görüşüm alınmalıydı. Bizim için çok önemliydi. Çünkü örgüt artık beynini yitirmeye başlamıştı. Ne tarafa gideceğini, saldırıya mı geçecek… Ne yapacağını bilmiyordu. 2012'nin eylülünde senaryo açlık grevi, terörist başına yeniden gündeme getirme senaryosuydu. Ben zamanın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ne oldu 30-40 gün oldu kimse ölmedi açlık grevinden dolayı. Ölmesini istemiyoruz tabi. Önlem alalım ölüm olmasın gibisinden bir konuşma yaptım.

Bunun üzerine bana söylenen 'herhalde bunlar ölmeyecek kadar yiyorlar' dedi. Yani göstermelik bir eylem. Bunun da arkasında, maalesef devletin de bazı kurumları, kişileri var en azından. Sonuç nereye gitti, terörist başı ile görüşmenin yeniden başlaması süreci başlatılmış oldu. Bakan olarak benimle paylaşılmayan bir süreçti. Ama bildiğim, izlediğim bir süreçti. Demek oluyor ki hükümet içerisinde terör konusunda görüş birliği yok. Terörist başının bazı hükümetteki bakanlarımıza selam söylediği, ama kendi tabiri ile faşist, düşman veya buna benzer ifadeler ile benim üzerimde durulması gerektiği yönünde bilgiler var. Bu terör konusundaki sinyallerden sonra muhtemelen benim görev değişikliğim gerçekleşmiş oldu. Ben görevden alındıktan sonra BDP'nin yetkilileri, isimlerini söylemek istemiyorum. Bir tanesi dedi ki; 'Allah bir daha bu ülkeye bu bakan gibi bela vermesin' dedi. Bana beddua okundu."

 

 

Editör: TE Bilişim